OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Απόστολος Κατσιφάρας: “Τα έργα της Περιφέρειας που άλλαξαν την εικόνα της Αιγιάλειας”

Η περιοχή της Αιγιάλειας και οι προτεραιότητες για την επόμενη μέρα ήταν το θέμα που κυριάρχησε στις συζητήσεις που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος, συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, επισκέφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης την αγορά του Αιγίου.

Κατά τις συναντήσεις που είχε με εμπόρους, με επαγγελματίες και πολίτες ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στα έργα της Περιφέρειας που υλοποιήθηκαν στην περιοχή, αλλά και τη στόχευση της επόμενης πενταετίας.

«Στο Αίγιο και στην Αιγιάλεια ευρύτερα, έχουμε προχωρήσει σε παρεμβάσεις καθοριστικές για την επόμενη μέρα στην περιοχή. Η ολοκληρωμένη παρέμβαση αστικής ανάπλασης στην παραλιακή ζώνη του Αιγίου είναι μια πραγματικότητα που αναβαθμίζει σήμερα την αισθητική του Αιγίου, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Στο έργο εντάχθηκαν και εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα τα οφέλη να είναι πολλαπλά για τη λειτουργικότητα της πόλης» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας και αναφέρθηκε στη νέα, μεγάλης έκτασης αστική ανάπλαση στο εμπορικό κέντρο του Αιγίου, που ήδη δρομολογείται στις πλατείες Αγίας Λαύρας και Βαλφούρ και στις περιμετρικές τους οδούς.

«Δεν είναι λόγια, είναι έργα κι εσείς το γνωρίζετε καλά» είπε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και αναφέρθηκε επίσης στο έργο κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στο σύνολο των παραλιακών οικισμών της Αιγιαλείας, από τον Ερινεό έως την Αιγείρα, που ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα αυτής της κατηγορίας που έγινε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Το δίκτυο αποχετευτικών αγωγών περιλαμβάνει τους οικισμούς Αιγείρας, Κραθίου, Σιλύβαινας, Διακοπτού, Τεμένης, Διγιελιωτίκων, Βαλιμιτίκων, Ροδοδάφνης, Άκολης, Λόγγου, Σελιανιτίκων, Καμαρών και Ν. Ερινέου. Επίσης, ο κ. Κατσιφάρας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του νέου Λιμανιού του Αιγίου, αλλά και στη σύνδεσή του με τον αυτοκινητόδρομο Πατρών- Αθηνών που έχοντας εξασφαλισμένη χρηματοδότηση εισέρχεται σε φάση υλοποίησης.

«Θα αποτελέσει ορόσημο και θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής. Η σύνδεση του Λιμανιού του Αιγίου με την εθνική οδό δεν είναι απλώς ένα οδικό έργο. Θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην οικονομική άνθιση της περιοχής» δήλωσε ο Απόστολος Κατσιφάρας και κατέληξε: «Έχουμε σχέδιο και για την επόμενη μέρα. Το αποδεικνύουμε με πράξεις. Δεν νοιαζόμαστε για τους πολίτες. Υλοποιούμε έργα με πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες. Ανοίγουμε δρόμους στην πρόοδο».

Το απόγευμα σε Διακοπτό, Αιγείρα και Ακράτα

Συνεχίζοντας τις επαφές του με τους πολίτες της Αιγιάλειας σήμερα Παρασκευή 3 Μαΐου, το απόγευμα ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας, συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού του, θα επισκεφθεί το Διακοπτό, την Αιγείρα και την Ακράτα.

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του, στις 8.30 το βράδυ, ο κ. Κατσιφάρας θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Ακράτα Μπιτς».

Σχετικά Άρθρα

ΠΣτΕ: Ξεκινά έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης Πλατάνας Κύμης

otavoice

Γ.Μυλωνάκης για Ν.Ο.Κ: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Δ.Βικέλας”

otavoice

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μ. Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

otavoice

Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε την παγκόσμια ημέρα Ρομά

otavoice