OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Νέες υποψηφιότητες στον συνδυασμό «Εμείς για το Αιγαίο»

Η νυν περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάννα Καλογήρου και επικεφαλής του συνδυασμού «Εμείς για το Αιγαίο» ανακοίνωσε νέους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους. Αυτοί είναι:

Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας:

Σταματούλα Τσιαντή- Πορή. Συγγραφέας. Γεννήθηκε το 1957 στις Ράχες Ικαρίας. Ζει και δραστηριοποιείται στον Εύδηλο. Είναι τοπικός σύμβουλος της Δ.Ε. Ευδήλου. Είναι γραμματέας του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «ΦΥΤΕΜΑ». Έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στον τομέα του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία σε σαμιακά και αθηναϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου:

Ιωάννα Βαλλίνα. Αρχιτέκτων- μηχανικός ΕΜΠ, με MSc από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Κοινωνική και Ιστορική Ανθρωπολογία. Ζει και δραστηριοποιείται στη Μυτιλήνη. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και διατηρεί δικό της αρχιτεκτονικό γραφείο.

Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου:

Νικόλαος Αναγνωστόπουλος. Επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα της εστίασης. Γεννήθηκε το 1992 στη Μύρινα της Λήμνου όπου ζει μόνιμα. Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης, Marketing με εξειδίκευση στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Πραγματοποιεί το μεταπτυχιακό του στην Διοίκηση Υπηρεσιών του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Παράλληλα με τις σπουδές του ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση, καθώς διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. της Σχολής του. Είναι πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λήμνου.

Περιφερειακή Ενότητα Σάμου:

Δημήτρης Καζόγλου. Συνταξιούχος. Γεννήθηκε το 1949 στη Σάμο. Ζει και έχει δραστηριοποιηθεί ως επαγγελματίας στον χώρο του τουρισμού στο Κοκκάρι της Σάμου. Για περισσότερα από 25 χρόνια εκλεγμένος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού, εκ των οποίων τέσσερα χρόνια ήταν αντιπρόεδρος στην τότε Κοινότητα Κοκκαρίου, οκτώ χρόνια δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Καποδιστριακού Δημοτικού Διαμερίσματος Κοκκαρίου, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος του Καλλικρατικού Δημοτικού Διαμερίσματος Κοκκαρίου. Είναι δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Σάμου.

Περιφερειακή Ενότητα Χίου:

Χρήστος Καραχάλιος. Χημικός, με συμπληρωματική εκπαίδευση στον τομέα διαμόρφωσης τεχνολογικής στρατηγικής και διαχείρισης τεχνολογιών στις επιχειρήσεις. Γεννήθηκε το 1969. Ζει και εργάζεται στη Χίο. Είναι παντρεμένος με τη Δέσποινα Παπαγιαννάκη. Ήταν υπεύθυνος του Πολιτικού Γραφείου του Βουλευτή Χίου και πρώην Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κωστή Μουσουρούλη. Επί σειρά ετών ήταν σύμβουλος στο Υπουργείο Ανάπτυξης για θέματα μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αξιοποίησης του φυσικού πλούτου. Έχει εργαστεί στα Υπουργεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης. Έχει διατελέσει μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Είναι αναπληρωτής γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας.

Η μία από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, Ιωάννα Βαλλίνα σε ανακοίνωση της δήλωσε:

Συμπαρατάσσομαι με την Χριστιάνα Καλογήρου. Η απόφαση μου στηρίζεται σε δύο πυλώνες:

Ο πρώτος είναι το γεγονός ότι τον Μάιο κατεβαίνουμε σε αυτοδιοικητικές εκλογές και όχι εθνικές. Επομένως, η συμμαχία μου μαζί της αφορά στην συμπόρευση πάνω σε έναν αναπτυξιακό άξονα για το Βόρειο Αιγαίο και όχι σε κομματικές τοποθετήσεις. Έχει αποδείξει με την πορεία της, ότι όχι μόνο έχει όραμα αλλά ενθαρρύνει και υλοποιεί
όλες τις υγιείς προσπάθειες, αναπτυξιακές, επιστημονικές, επιχειρηματικές, συλλογικών φορέων ή ιδιωτών, που συμβάλλουν στην ανάδειξη της φυσιογνωμίας της περιφέρειας μας, την αξιοποίηση των πλούσιων πόρων της και το πέρασμά της στην επόμενη μέρα με γνώμονα την αειφορία, την αξιοκρατία και τη σκληρή εργασία. Η
συνεργασία μας βασίζεται στο κοινό αυτό όραμα, τις κοινές ηθικές αξίες και την σπάνια εργατικότητα και αποτελεσματικότητά της. Παράλληλα, η πολύπλευρη εμπειρία της αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στις προκλήσεις που φέρνει το άμεσο μέλλον στο βορειοανατολικό Αιγαίο και το νησί μας.

Ο δεύτερος είναι ότι η Χριστιάνα είναι γυναίκα. Η έμφυλη ταυτότητα που περνάει συχνά σε δεύτερη μοίρα ή δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη, επηρεάζει τον τρόπο που δρούμε, περισσότερο ίσως και από τις «πολιτικές», λεγόμενες, επιλογές μας. Για μένα αποτελεί ξεκάθαρη πολιτική επιλογή να ενισχύσω τον αγώνα μιας γυναίκας, από τις ελάχιστες που έχουν καταφέρει να βρίσκονται σε τόσο υψηλή θέση στην (αυτο)διοίκηση και τη δημόσια σφαίρα. Όντας και εγώ μία γυναίκα, αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας και ελεύθερη επαγγελματίας, ιδιότητες από τις οποίες έχει κι εκείνη δώσει τις δικές της μάχες καταλαβαίνω καλύτερα από κάθε άλλον, τον αγώνα που
απαιτείται σε πολλαπλά πεδία για να βρεθεί κάποια στη θέση της και να λειτουργήσει αποτελεσματικά με γνώμονα την προσφορά στην κοινωνία. Θεωρώ ότι η θέση των σπουδαίων γυναικών δεν είναι πίσω από άντρες , αλλά δίπλα τους σαν ίσες προς ίσους. Η Χριστιάνα έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε διαφορετικές εκλογικές αναμετρήσεις και
πόστα δημόσιας ευθύνης και αποτελεί φάρο στην προσπάθεια που δίνουμε εμείς οι γυναίκες για την πολύπαθη ισότητα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω το μέτρο και την ευγένεια, που χαρακτηρίζει την ίδια και την στενή ομάδα των συνεργατών της, εχέγγυα πολιτικού ήθους.

 

Σχετικά Άρθρα

Κομοτηνή: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα στον Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη

otavoice

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice

Πρότυπο το παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Καλαμαριά: Αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

otavoice

Προβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Ισπανική κρατική τηλεόραση

otavoice