OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δυναμικό παρόν του OTAVOICE στην 6η Verde.tec – Αυτοδιοικητικές παρουσίες

Για 5η συνεχή χρονιά το OTAVOICE.GR συμμετείχε ως επίσημος χορηγός επικοινωνίας στην Διεθνή Έκθεση VERDE.TEC που αφορά τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος και πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 29-31 Μαρτίου στον εκθεσιακό χώρο του MEC Παιανίας.

Επί τρείς ημέρες κατέγραψε τις αυτοδιοικητικές παρουσίες και τις σημαντικές ειδήσεις που προέκυψαν από το FORUM Verde.tec, ενώ το περίπτερο μας αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την αυτοδιοικητική παρουσία.

Έντονη ήταν η παρουσία δημάρχων και αντιδημάρχων τόσο κατά την πρώτη ημέρα στα βραβεία Greek Green Arwards 2024 όπου βραβεύτηκαν δήμοι που ξεχώρισαν για τις καλές πρακτικές τους αλλά και τις υπόλοιπες που είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν πλήθος εκθεσιακών περιπτέρων με σημαντικά εκθέματα και νέες προτάσεις ειδικά στον τομέα διαχείρισης αποβλήτων. Την έκθεση επισκέφτηκαν και δεκάδες υπηρεσιακά στελέχη των δήμων ειδικά από τις διευθύνσεις Καθαριότητας και Περιβάλλοντος.

Ο διευθυντής του otavoice.gr κ. Αθανάσιος Μπέλτσος που συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις του τριημέρου, δήλωσε την πλήρη ικανοποίηση του για το επίπεδο της έκθεσης και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πλειάδα αυτοδιοικηικών αλλά και εκθετών.

Ενδεικτικά ξεχώρισε η παρουσία της δημάρχου Τήλου, Μαρία Καμμά-Αλειφέρη η οποία βραβεύτηκε ακόμη μια φορά για το θαύμα που συντελέστηκε στο ακριτικό νησί και σήμερα είναι το πρώτο πράσινο νησί παγκοσμίως με μηδενικά απόβλητα, χάριν του προγράμματος TILOS ZERO WASTE.  Η κ. Καμμά έχει εκλεγεί Πρόεδρος στο δίκτυο μικρών νησιών ΔΑΦΝΗ.

 

Ξεχωριστή βράβευση και για τον ακριτικό Δήμο Άργους Ορεστικού, με τον δήμαρχο Πάνο Κεπαπτσόγλου να επισκέπτεται τον εκθεσιακό χώρο του otavoice και να μας καταθέτει τους προβληματισμούς και τα σχέδια του. Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Κεπαπτσόγλου εκλέχθηκε Πρόεδρος στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας και όπως μας είπε η περιοχή έχει μεγάλα προβλήματα που χρήζουν άμεσων ενεργειών. Προβλήματα που δημιούργησε η μεταλιγνιτική εποχή αλλά και η καθίζηση σε άλλες σημαντικές δραστηριότητες όπως η γουνοποιία και οδηγούνται χιλιάδες νέα παιδιά στο δρόμο της ξενιτιάς, με αποτέλεσμα να ερημώνει η περιοχή.

Ένας ακόμη πετυχημένος αυτοδιοικητικός έδωσε παρόν στο περίπτερο του otavoice, ο δήμαρχος Παιανίας και αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ Ισίδωρος Μάδης. Όπως μας είπε τον εντυπωσίασε η έκθεση και τον απορρόφησαν τα περίπτερα με εξιδεικευμένα εκθέματα ειδικά στους τομείς της διαχείρισης αποβλήτων και των έξυπνων καλών πρακτικών.

Μια ακόμη σημαντική παρουσία αυτή του αντιδημάρχου Ωρωπού, Νίκου Λούπη ό οποίος έχει στην αρμοδιότητα του ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο και που αφιέρωσε στην έκθεση πολλές ώρες για να καταγράψει τις νέες προτάσεις στις τεχνολογίες περιβάλλοντος, για να μπορέσει ο δήμος να ενισχύσει τα εργαλεία του στην προσπάθεια για ένα πιο ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αλλά και αν προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες.

Το τριήμερο καταγράψαμε πολλές αυτοδιοικητικές παρουσίες, όπως αυτές των Γρηγόρη Κωνσταντέλλου Α’ Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου ΒΒΒ, του Γιώργου Παπαναστασίου Β΄Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Αγρινίου, του Ηλία Αποστολόπουλου Προέδρου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημάρχου Παπάγου-Χολαργού.

Επίσης του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου,  του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου, του δημάρχου  Νέας Ιωνίας Παναγιώτη Μανούρη, του δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, του δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, του δημάρχου Καντάνου-Σελίνου Αντώνη Περράκη, του  δημάρχου Κισσάμου Γιώργου Μυλωνάκη, του δημάρχου Θηβαίων Γιώργου Αναστασίου, του δημάρχου Μακρακώμης Γιώργου Χαντζή, του δημάρχου Αγίου Ευστρατίου Κωνσταντίνου Σινάνη, της αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων, Ρωξάνης Μπέη, του προέδρου του ΣΠΑΠ Βλάσση Σιώμου. 

Σχετικά Άρθρα

Η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στηρίζει την 7η ΕΜΑΚ

otavoice

Κηφισιά: Στο ανακαινισμένο κτίριο “Μελίνα Μερκούρη” η Δ/νση Περιβάλλοντος και Πρασίνου

otavoice

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου στην 16η δράση υιοθεσίας “Pet City”

otavoice

Πάνω από 1.000 Λαρισαίοι τρέχουν απόψε στο 2ο νυχτερινό αγώνα δρόμου «Run for Autism”

otavoice

Ο Δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου για τα 100ά γενέθλια της ΑΕΚ

otavoice

Πρόταση του Δήμου Σερρών για νέο προπονητικό κολυμβητήριο στις Σέρρες

otavoice