OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Δέλτα: Ο Άξιος αποκτά πόσιμο νερό – Το όνειρο γίνεται πράξη!

Μια ακόμη δέσμευση της διοίκησης του Δήμου Δέλτα και προσωπικά του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη πήρε σήμερα σάρκα και οστά με την υπογραφή της σύμβασης για τη μεταφορά πόσιμου νερού από τη Χαλαστρα στην Δημοτικη Ενότητα Αξιού.
Η σύμβαση υπογράφηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρο Σταματάκη και τον ανάδοχο εργολάβο σε κλίμα απόλυτης ικανοποίησης.
«Είναι το πιο εμβληματικό έργο της διοίκησης μας και είχα δεσμευτεί ότι θα υλοποιηθεί. Στα τέλη του 2023 οι δημότες και οι επαγγελματίες του Αξιού θα ανοίγουν τις βρύσες τους και θα πίνουν κατάλληλο νερό χωρίς βλαβερές ουσίες! Επι τρεις δεκαετίες οι συντοπίτες μας ταλαιπωρούνται για το αυτονόητο να έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό» τόνισε ο Γιαννης Ιωαννιδης και ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρο Σταματάκη, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης για την άοκνη προσπάθεια να φέρουν αποτέλεσμα. « Από τον Φεβρουάριο του 2020 ξεκινήσαμε, σχεδιάσαμε, βρήκαμε πηγή χρηματοδότησης, δημοπρατήσαμε και υλοποιούμε το έργο ώστε οι 8.000 συντοπίτες μας να πίνουν καθαρό και διαυγές νερό! Το όνειρο γίνεται Πράξη!!!» ανέφερε ο Δημαρχος Δελτα. Τέλος ζήτησε από τον ανάδοχο το έργο να ολοκληρωθεί εντός του έτους 2023.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ κ. Σπύρος Σταματάκης μίλησε για την σημασία του συγκεκριμένου έργου, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα έργο «κομβικό» για την περιοχή το οποίο «σκέφτηκε, μελέτησε, χρηματοδότησε και εκτελεί η ΔΕΥΑΔΔ». «Πρόκειται για την ολοκλήρωση ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την περιοχή, λύνεται ένα διαχρονικό πρόβλημα. Είναι μια δικαίωση για την ΔΕΥΑΔΔ και παράλληλα ένα έργο που επαναφέρει την αξιοπρέπεια στους κατοίκους της περιοχής που θα έχουν πλέον πρόσβαση σε πόσιμο νερό» τόνισε ο κ Σταματακης και ευχαρίστησε τον δήμαρχο Δέλτα κ. Γιάννη Ιωαννίδη και το έμψυχο δυναμικό της ΔΕΥΑΔΔ, ΔΣ και εργαζόμενους.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου με τοποθέτηση αγωγού από το αντλιοστάσιο της ΕΥΑΘ στη Χαλάστρα, κατασκευή τριών αντλιοστασίων και τριών δεξαμενών που θα εξυπηρετούν τις κοινότητες Κυμίνων και Ν. Μαλγάρων. Παράλληλα θα εγκατασταθεί σύστημα τηλε-ελέγχου και τηλεχειρισμού για τον έλεγχο της παροχής νερού και την μείωση των διαρροών.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 5,6 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής και από Εθνικούς Πόρους και έχει προθεσμία περαίωσης δώδεκα μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice