OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Παλαιοδήμος: Παραίτηση Ν. Κοσμοπούλου – Ο κατήφορος της διοίκησης Κεχαγιά συνεχίζεται

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πεντέλη 2020” Άγγελος Παλαιοδήμος μετά τις τις παραιτήσεις που ανακοινώθηκαν στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Πεντέλης, εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι “ο κατήφορος της διοίκησης Κεχαγιά συνεχίζεται”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε:

“Δεν έχει τέλος ο κατήφορος της διοίκησης της Δήμητρας Κεχαγιά στο Δήμο Πεντέλης. Η παραίτηση της  κ. Νατ. Κοσμοπούλου από τη θέση της Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας (ΑΔΑ: Ψ60ΥΩΞ3-7ΓΔ) είναι η 5η κατά σειρά παραίτηση Αντιδημάρχου τα τελευταία δύο χρόνια, μετά από αυτές των Γ. Μητροπούλου (ΑΔΑ:91ΖΝΩΞ3-ΛΓΛ), Α. Παλαιοδήμου (ΑΔΑ: Ω84ΓΩΞ3-8ΦΖ), Φ. Μαρκαντώνη (ΑΔΑ: Ψ8ΡΥΩΞ3-ΥΥΑ), Π. Ηλιόπουλου (ΑΔΑ: 6ΡΤΧΩΞ3-Θ2Κ). Επιπρόσθετα, είναι η δεύτερη παραίτηση Αντιδημάρχου – Αναπληρώτριας Δημάρχου (μετά από αυτήν της Γ. Μητροπούλου από Αντιδήμαρχος Οικονομικών, στις 11/06/2020) από μια ιδιαίτερα νευραλγική θέση για το Δήμο Πεντέλης, όπως αυτή της Πολιτικής Προστασίας και μάλιστα, στο ξεκίνημα της αντιπυρικής περιόδου! Είναι παραπάνω από εμφανές ότι η κ. Κεχαγιά έχει απωλέσει και το τελευταίο ίχνος εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό της και βαίνει ασθμαίνοντας προς την έξοδο – λύτρωσή της από το Δημαρχείο Πεντέλης. 

Μέχρι τότε όμως, έχει καταφέρει να καταστήσει το Δήμο Πεντέλης περίγελο στο πανελλήνιο, καθώς αποτελούμε τον μοναδικό Δήμο που διοικείται ΧΩΡΙΣ Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών, Αντιδήμαρχο Παιδείας και φυσικά, Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας. Έχει επίσης καταφέρει να δημιουργήσει τεράστια ανασφάλεια σε όλους τους πολίτες του Δήμου μας. Και αν η ΜΗΔΕΙΑ και η ΕΛΠΙΔΑ προκάλεσαν ολιγοήμερο χάος, ο τεράστιος και διαρκής κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών, κατά τη διάρκεια του προσεχούς δυσκολότερου καλοκαιριού των τελευταίων ετών, προκαλεί μεγάλο φόβο έως και τρόμο σε όλους μας. Δυστυχώς, κάποιοι άνθρωποι δε μαθαίνουν ούτε από τα λάθη τους. 

Η παραίτηση της Νατ. Κοσμοπούλου (ΑΔΑ: Ψ60ΥΩΞ3-7ΓΔ) από τη θέσης της πολιτικής προϊσταμένου (Αντιδημάρχου) Πολιτικής Προστασίας, η παραίτηση της Κ. Διακομανώλη υπεύθυνης λειτουργίας του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας  (ΑΔΑ: ΨΞΒΤΩΞ3-ΦΨΖ), η μη επάνδρωση και στελέχωση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης, αλλά και η ΠΑΡΑΝΟΜΗ άσκηση παράλληλων καθηκόντων του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας (και Διευθυντή της Διεύθυνσης Πολεοδομίας) επί πολλά χρόνια (χωρίς φυσικά δική του υπαιτιότητα, αφού οι παραιτήσεις του δεν έγιναν ποτέ αποδεκτές!)  αποδεικνύουν ότι η ασφάλεια της πόλης έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού!

Καλούμε την κ. Κεχαγιά, έστω και τώρα, να αντιληφθεί τις ευθύνες της ως Δήμαρχος αυτής τη πόλης και να σταθεί για το υπόλοιπο διάστημα της θητείας της στο ύψος των περιστάσεων. Ζητάμε να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης ΑΜΕΣΑ, για να ψηφιστεί η επικαιροποίηση του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών «ΙΟΛΑΟΣ» του Δήμου Πεντέλης (ΑΔΑ:Ω0ΜΞΩΞ3-ΕΤ7), αλλά και για να ενημερωθεί το σώμα από τη διοίκηση για τις όποιες επιπλέον δράσεις και σχεδιασμούς έχει κάνει. Παράλληλα, η κ. Κεχαγιά οφείλει να αναθέσει ΑΜΕΣΑ τις αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασιας σε δημοτικό σύμβουλο ή Αντιδήμαρχο που στηρίζει τη Διοίκηση και να αποκαταστήσει την συνεργασία του Δήμου με το Εθελοντικό Κλιμάκιο και τους εθελοντές. Πρέπει, επιτέλους, να καταλάβει ότι ο αγοραφοβικός και συγκεντρωτικός τρόπος διοίκησης, που ασκεί από τον 2ο όροφο του Δημαρχείου μέσα στο αποστειρωμένο περιβάλλον των καλοπληρωμένων συμβούλων της, βάζει σε σοβαρό κίνδυνο, εκτός όλων των άλλων λειτουργιών, ΚΑΙ την ασφάλεια της πόλης”.

 

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice