Άσκηση ετοιμότητας της 7 ης ΕΜΑΚ στο ΓΝ Θηβών με συμμετοχή του Δήμου Θηβαίων

Την καθιερωμένη, ετήσια άσκηση ετοιμότητας και διαχείρισης κρίσεων «Σεισίχθων 2022» πραγματοποίησε χθες μονάδα της 7 ης ΕΜΑΚ, σε συνεργασία με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες του Νομού Βοιωτίας και την Πολιτική Προστασία του Δήμου Θηβαίων.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 5 Μαΐου στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών, έγινε προσομοίωση διαφόρων σεναρίων αντιμετώπισης κρίσεων και κλιμακούμενων περιστατικών, όπως η κατάσβεση πυρκαγιάς και ο απεγκλωβισμός και διάσωση ασθενών.

Σκοπός της άσκησης ήταν η διασφάλιση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των διαθέσιμων μέσων, καθώς και η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να επιτευχθεί το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και ετοιμότητας στην περίπτωση αντιμετώπισης πραγματικών περιστατικών.

Από την πλευρά του Δήμου Θηβαίων, στην άσκηση «Σεισίχθων 2022» συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών-Οικονομικών Υπηρεσιών και μέλος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, κ. Γιώργος Παπασπύρου, καθώς και ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, κ. Σπύρος Παπαναστασίου.
Σχολιάστε