OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμος Χαλκηδόνος αποκτά πρότυπη Μονάδα Κομποστοποίησης Πράσινων Αποβλήτων

Μια πρότυπη Μονάδα Κομποστοποίησης Πράσινων Αποβλήτων αποκτά ο Δήμος Χαλκηδόνος, μέσω του έργου “New Environmental Bio-Reality / BIOREAL” το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Διασυνοριακό Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG με συνολικό προϋπολογισμό 280.869 ευρώ.

Επίσης, στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι Δήμοι Θερμαϊκού και Sveti Nikole, οι δημόσιες επιχειρήσεις PUBLIC WASTE COMPANY ‘KOMUNALEC’ – PRILEP και PUBLIC COMMUNAL ENTERPRISE DERVEN VELES καθώς και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

Στις ενέργειες του Προγράμματος προβλέπεται η προμήθεια πιλοτικής Μονάδας Κομποστοποίησης για την επεξεργασία των παραγόμενων «πράσινων αποβλήτων» του Δήμου, η οποία θα εγκατασταθεί σε αγροτεμάχιο που βρίσκεται στον οικισμό Κουφαλίων.

Η υλοποίηση της μονάδας επεξεργασίας πράσινων αποβλήτων θα συμβάλλει στην ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από θέματα διαλογής στην πηγή, προστασίας του περιβάλλοντος και βιώσιμης χρήσης των πόρων.

“Στόχος μας ως Διοίκηση του Δήμου είναι να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατή ευκαιρία για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αποβλήτων”, τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος. “Η νέα Μονάδα Κομποστοποίησης σε συνδυασμό με το “Πράσινο Σημείο” που θα κατασκευαστεί σε όμορο αγροτεμάχιο θα συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση των αποβλήτων μας με ουσιαστικό περιβαλλοντικό και οικονομικό όφελος, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα περιβαλλοντική συνείδηση στους συνδημότες μας”, συμπλήρωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice