OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Με περηφάνεια η ακριτική Τήλος τίμησε την εθνική επέτειο του ΟΧΙ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 81η επέτειος του έπους του 1940 στην Τήλο, την Πέμπτη 28η Οκτωβρίου 2021.
Οι εορτασμοί ξεκίνησαν παρουσία της Δημάρχου Μαρίας Καμμά – Αλειφέρη, με την τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιβαδίων Τήλου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, στο μνημείο Πεσόντων, στην κεντρική πλατεία του χωριού.


Ακολούθησε ιδιαίτερα συγκινητική παρέλαση από τους μαθητές του Βρεφονηπιακού Σταθμού, Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου-Λυκείου Τήλου. Την παρέλαση άνοιξε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τήλου «Νέα Ομόνοια» με τις παραδοσιακές στολές του νησιού και έκλεισε η διμοιρία της ΔΑΝ Τήλου που με την παρουσία της σκόρπισαν εθνική περηφάνια στο συγκεντρωμένο πλήθος.
Ιδιαίτερη στιγμή για την κοινωνία του μικρού ακριτικού νησιού, ήταν η κατάθεση στεφάνου και η εκπροσώπηση, για πρώτη φορά, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου.

Συγκινητική επίσης ήταν και η παρουσία του κόσμου που μετά από δύο χρόνια απουσίας εορταστικών εθνικών εκδηλώσεων, παρακολούθησε για πρώτη φορά, όλα τα σχολεία του νησιού να παρελαύνουν με περηφάνια και ανανέωσαν το ραντεβού σε μια κοινή μεγαλοπρεπή εκδήλωση στις 7 Μαρτίου στο Μεγάλο Χωριό Τήλου να τιμήσουν την επέτειο την Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice