Καρίκης: «Ανέλαβαν καθήκοντα 189 καθαρίστριες και οι καθαριστές στα σχολεία της Ρόδου»

Σε πλήρη ετοιμότητα να υποδεχτούν την εκπαιδευτική κοινότητα για τη νέα σχολική χρονιά είναι οι σχολικές μονάδες στο Δήμου Ρόδου.

Μιλώντας στο OTAVOICE.GR ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στράτος Καρίκης, μας ενημέρωσε ότι ανέλαβαν από την 1η Σεπτεμβρίου τα καθήκοντά τους στις σχολικές μονάδες όλης της επικράτειας Δήμου Ρόδου, 189 καθαρίστριες και οι καθαριστές για το σχολικό έτος 2021 -2022.

Όπως ανέφερε, ο Δήμος Ρόδου λειτούργησε άμεσα και ολοκλήρωσε τις διαδικασίες προκήρυξης, μοριοδότησης και κατάρτισης προσωρινών και τελικών πινάκων καθώς και την υπογραφή της κάθε σύμβασης εργασίας, με αποτέλεσμα οι καθαρίστριες να είναι στα σχολεία τους πριν την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς και να αναλάβουν όλη τη φροντίδα καθαριότητας που έχουν ανάγκη οι σχολικοί χώροι.

Ο Δήμος Ρόδου από τους μεγαλύτερους σε μεγέθη Δήμος της χώρας επέλεξε να αναλάβει σχεδόν το ήμισυ του κόστους αποδοχών των καθαριστριών από ιδίους πόρους, προκειμένου να έχει 160 καθαρίστριες/ες πλήρους απασχόλησης και μόλις 29 μερικής απασχόλησης. Έχει περισσότερους εργαζόμενους καθαριότητας σχολείων πλήρους απασχόλησης και από μεγάλους μητροπολιτικούς δήμους της χώρας.

Επίσης ο κ. Καρίκης μας ενημέρωσε ότι ενεργοποιείται  σύμβαση με ιδιωτική εταιρία για την καθημερνή απολύμανση των σχολείων από 13 Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών.

 
Σχολιάστε