OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ξυλιάς: Εστία μόλυνσης με μπάζα, τρωκτικά και ναρκομανείς η Γέφυρα του Ρίου

Ένα αποκρουστικό θέαμα συναντά όποιος προσεγγίσει τον χώρο πέριξ της Γέφυρας Ρίου- Αντιρίου, στην πλευρά του Ρίου. Η περιοχή έχει μετατραπεί σε αποθηκευτικό χώρο της εταιρίας διαχείρισης της Γέφυρας, σε χώρο εναπόθεσης μπαζών, άσυλου ναρκομανών, ενώ τρωκτικά είναι οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής με τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών να είναι εμφανής.

Σε μια τοποθεσία βιτρίνα για την Αχαΐα κάτω από το επιβλητικό έργο της Γέφυρας, υπάρχει ένας άλλος κόσμος που σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Πατρέων Θεόδωρο  Ξυλιά, πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί και να αποδοθεί στους πολίτες. Μην ξεχνάμε πως η περιοχή του Ρίου εκτός από είσοδο και έξοδο της πατρινής πρωτεύουσας, αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες παραθεριστές και λουόμενους, ενώ είναι η έδρα της Πανεπιστημιούπολης.

Οι διαμαρτυρίες για την εικόνα αυτή είναι έντονες, αλλά για την ώρα ουδείς παίρνει μια πρωτοβουλία να διορθώσει ένα περιβαλλοντικό και υγειονομικό έγκλημα.

Σε ανακοίνωση του ο κ. Θεόδωρος Ξυλιάς αναφέρει:

ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΡΙΟΥ.

Από την κατασκευή της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και τις απαλλοτριώσεις που έγιναν στο Ρίο κοντά στο συνοικισμό των προσφυγικών, ο Δήμος Ρίου, πριν το 2010 είχε ζητήσει από το Υπουργείο Υποδομών να του παραχωρηθεί τόσο ο περιβάλλον χώρος όσο και τα κτίρια προκειμένου να αξιοποιηθούν προς όφελος της Τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.

Μετά την ενσωμάτωση του Δήμου Ρίου στο Δήμο Πατρέων με τον Καλλικράτη το 2011, η παραπάνω παραχώρηση παρ’ όλες τις υποσχέσεις από τη Δημοτική Αρχή του κου Δημαρά δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Αντί του παραπάνω, ο Δήμος Πατρέων πριν το 2014 προχώρησε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υποδομών στην κατεδάφιση των ακινήτων εγκαταλείποντας εκεί τα πάντα.

Από τότε ο χώρος έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης, προκαλεί μεγάλη όχληση στους κατοίκους της περιοχής αφού τρωκτικά – ναρκομανείς κ.α. κάνουν στην κυριολεξία παρέλαση.

Ωστόσο είναι ορατός και ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Η θέα που αντικρίζει κανείς τόσο από την παραλία όσο και από τη γέφυρα είναι αποκρουστική.

Σήμερα είναι αναγκαίο να μεταφερθούν τα μπάζα και να αξιοποιηθεί ο χώρος προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΤΩΡΑ.

 

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice