Δήμος Πύργου: Ενημέρωση για τον ταχύτερο ρυθμό εμβολιασμών

Ενημερωτική συνάντηση με τους διευθυντές του Κ.Υ. Πύργου είχε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με κύριο θέμα τον ρυθμό των εμβολιασμών στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Αντωνακόπουλος δέχτηκε στο γραφείο του τους ιατρούς κ.κ. Χρήστο Μαργαρίτη και Γιάννη Παρασκευόπουλο, ώστε να συζητήσουν τον καλύτερο συντονισμό καθώς και τους τρόπους να αυξηθούν οι εμβολιασμοί στην ευρύτερη περιοχή.

Αν και όπως τονίστηκε ο εμβολιασμός στο αστικό κέντρο της πόλης βρίσκεται σε θετικά επίπεδα, ωστόσο παρατηρείται μια δυσκολία στο να εμβολιαστούν οι κάτοικοι χωριών και πιο απομακρυσμένων περιοχών.

Για το λόγο αυτό, τις επόμενες ημέρες ο Δήμαρχος Πύργου προγραμματίζει να καλέσει όλους τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων σε μια ευρύτερη προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών ώστε να εμβολιαστούν, αλλά και να καταγραφούν τα προβλήματα που παρατηρούνται στον τομέα αυτόν.

Το βασικότερο, όπως εκτιμάται, είναι η μετακίνηση των δημοτών στα εμβολιαστικά κέντρα. Για το λόγο αυτό θα εξεταστεί, πάντα με την συμβολή της πολιτείας, η λύση των κινητών μονάδων ώστε ιατρικά και νοσηλευτικά κλιμάκια να μπορέσουν να μεταβούν σε περιοχές του Δήμου και να εμβολιαστούν ευπαθείς ομάδες, όπως η τρίτη ηλικία και οι χρόνια πάσχοντες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε