Δήμος Κιλκίς: Τα ‘’Μήλα’’ απόψε στη μεγάλη οθόνη του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου

Μια ταινία μυθοπλασίας, με πρωτότυπο σενάριο, που προσεγγίζει κριτικά την τεχνολογία θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν απόψε στις 21:30 μ.μ. οι σινεφίλ του ‘’Δημήτριου Ζωηρού’’.

‘’ Τα Μήλα’’ πραγματεύονται την ιστορία ενός καταθλιπτικού νέου άντρα με συμπτώματα μιας παράξενης αμνησίας που ενσκήπτει στους κατοίκους μιας μεγάλης πόλης. Ξεχνούν ποιοι είναι, που μένουν, ποιοι τους αγαπούν. Ίσως επειδή κανείς πια δεν αγαπά κανέναν.

Ο πρωταγωνιστής θα γίνει μέρος ενός πειράματος για να ξαναθυμηθεί και το μόνο σημείο που του δημιουργεί ανεπαίσθητα μια αίσθηση μνήμης είναι τα μήλα. Η ταινία, που είναι συμπαραγωγή Ελλάδας, Πολωνίας και Σλοβενίας υποστηριζόμενη από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό και διεκδίκησε με αξιώσεις φέτος μια θέση στον ήλιο των Όσκαρ.

Στην κριτική του το περιοδικό The Hollywood Reporter σημειώνει: ‘’Τα »Μήλα» είναι μία λεπτή σάτιρα για την τεχνολογία, για τα apple στις τσέπες μας που μας κλέβουν τη μνήμη και την προσωπική μας ταυτότητα. Ο ήρωας της ταινίας, όμως, ξυπνάει με αμνησία σε έναν αναλογικό κόσμο χωρίς ίντερνετ και κινητά για να καταγράψει σε μία παλιά Polaroid τις καινούργιες εμπειρίες του, που θα τον βοηθήσουν να συνθέσει μία νέα μνήμη’’.

Η προβολή της ταινίας θα επαναληφθεί το Σάββατο (10/7) και την Κυριακή (11/7) στις 21:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε