Οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Εορδαίας στο επιλεκτικό κλείσιμο του λιανεμπορίου

Για μια ακόμη φορά η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και ο δήμος Εορδαίας μπαίνουν στο κυβερνητικό στόχαστρο με αποφάσεις που ακολουθούν μια διαχειριστική γραμμή δυο μέτρων και δυο σταθμών. Ενώ ανακοινώθηκε το άνοιγμα του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα σε όλη τη χώρα, για την  Κοζάνη, την Θεσσαλονίκη και την Αχαΐα εκδόθηκε απόφαση εξαίρεσης και τα μαγαζιά θα παραμείνουν για μια ακόμη εβδομάδα κλειστά.

Με δεδομένη την επιδημιολογική εικόνα της Αττικής που έχει δεκάδες χιλιάδες ενεργά κρούσματα και ένα σύστημα υγείας σε τραγική κατάσταση με δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ σε κοινά δωμάτια νοσηλείας θα περίμενε κανείς να μην υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση που δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να δικαιολογηθεί και να τεκμηριωθεί.

Την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, προκάλεσε αυτή η απόφαση τιμωρίας της Εορδαίας και με ανάρτηση του σχολιάζει καυστικά τον τρόπο διαχείρισης από την πολιτεία.

Έξυπνος τρόπος διαχείρισης είναι να μας χωρίζουν σε κατηγορίες τονίζει επί της ουσίας ο δήμαρχος που βλέπει επί ένα χρόνο η περιοχή να δέχεται απανωτά πλήγματα από τις κυβερνητικές επιλογές. Από τη μία η βίαιη απολιγνιτοποίηση και από την άλλη η συστηματική στοχοποίηση στα μέτρα της πανδημίας.




Σχολιάστε