Ολοκληρώθηκε η εικαστική παρέμβαση με τους Ήρωες του 1821 στην Εορδαία

Μια σημαντική πρωτοβουλία, με υψηλό συμβολισμό πήρε ο δήμος Εορδαίας στα πλαίσια εορτασμού των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία. Με απόφαση του δημάρχου Παναγιώτη Πλακεντά σχεδιάστηκε η φιλοτέχνηση των πινάκων (καφάο) σε κεντρικά σημεία της πόλης με τις μορφές από Ηρωικές προσωπικότητες της Ελληνικής Επανάστασης.

Το σημαντικό έργο ανατέθηκε στην διακεκριμένη ζωγράφο, δημότισσα Εορδαίας, Ντανιέλα Νικόλοβα-Σιδηροπούλου, η οποία απέδωσε εικαστικά με αρτιότητα μορφές όπως ο Καποδίστριας, η Μαντώ Μαυρογένους, ο Ιωάννης Φαρμάκης.

Ο κ. Πλακεντάς με ανάρτηση του παρουσίασε και το τελευταίο έργο με το οποίο κλείνει ο κύκλος της επετειακής εικαστικής παρέμβασης, με την μορφή του Δημήτριου Υψηλάντη. Το συγκεκριμένο έργο έγινε στην κεντρική πλατεία της Εορδαίας.

Ήταν τιμή και αμέριστη χαρά για μένα η συμμετοχή μου σε αυτό το εθνικά εμβληματικό πρότζεκτ δήλωσε η καλλιτέχνης κ. Σιδηροπούλου. Να σημειώσουμε πως η συμμετοχή της ήταν εθελοντική και αυτό είναι δείγμα προσφοράς και πίστης στα εθνικά ιδεώδη.

Η κ. Ντανιέλα Νικόλοβα -Σιδηροπούλου σε εικαστική δράση, φιλοτεχνεί την μορφή του τοπικού ήρωα Ιωάννη Φαρμάκη.
Σχολιάστε