Μύλος στο Δήμο Αθηναίων: Ο ΣΕΔΑ καλεί την Γενική Διευθύντρια να παραιτηθεί

Εκρηκτικό το κλίμα στο Δήμο Αθηναίων, με το Σύλλογο Εργαζομένων να εκδίδει σκληρή ανακοίνωση μέσα από την οποία στοχοποιεί την νέα Γενική Διευθύντρια κ. Νούση Δήμητρα στην οποία καταλογίζει διοικητική ανεπάρκεια με αφορμή τις πρωτοβουλίες της Διοίκησης στο θέμα των υπερωριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναστάτωση και αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων που βλέπουν μια επιθετική πολιτική σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία, που σήκωσαν το βάρος της επιδημιολογικής κρίσης, όταν μάλιστα στο Δήμο υπάρχουν ειδικές ομάδες στελεχών με αυτοκρατορικές συμβάσεις, πρόσωπα με συμβάσεις εργασίας αλλά και ιδιοκτήτες ταυτόχρονα εταιριών που συναλλάσσονται με το Δήμο και νομικά πρόσωπα.

Ας ξεκινήσουν από την  αυλή τους, να δείξουν το καλό παράδειγμα αναφέρουν οι πηγές και μετά ας εξορθολογίσουν το καθεστώς υπερωριών στο υπαλληλικό προσωπικό.

Στην ανακοίνωση του ο ΣΕΔΑ αναφέρει:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 9/4/2021

Όπως έχει αναφερθεί ξανά από τον Σύλλογο, για πρώτη φορά στα χρονικά είχαμε το φαινόμενο μια εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα, να ακολουθείται από δύο ερμηνευτικές εγκυκλίους της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης που επειδή τελικά δεν μπόρεσαν να ερμηνεύσουν τα προς ερμήνευση, χρειαζόταν και δια ζώσης επαφή ώστε αυτά να ερμηνευτούν και η οποία εν τέλει δεν έγινε μετά και την ανακοίνωση του ΣΕΔΑ. Αναφερόμαστε βέβαια στην περιβόητη εγκύκλιο για τον εξορθολογισμό της υπερωριακής εργασίας.

Η κατάσταση όμως πλέον εκτραχύνεται χωρίς να γίνεται αντιληπτός ο λόγος της στρέβλωσης που δημιουργείται. Ήδη βρισκόμαστε στο δεύτερο δεκαήμερο του μήνα, έχοντας διανύσει το 1/3 των εργάσιμων ημερών και ακόμη δεν έχουν υπογραφεί οι προγραμματισμοί της υπερωριακής εργασίας στην πλειοψηφία των Διευθύνσεων. Είναι δε η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο, να έχουμε δηλαδή φτάσει στις 10 του μηνός και να μην υπάρχει προγραμματισμός υπερωριακής απασχόλησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αν η διορισμένη Γενική Διευθύντρια δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά της, μετά και την νέα εκχώρηση αρμοδιοτήτων, νιώθοντας βαρύ τον φόρτο εργασίας ας το πει, διαφορετικά ας αποποιηθεί αυτών ή ας παραιτηθεί -υπάρχουν πολλές επιλογές- ώστε να ξέρουμε και εμείς τι να κάνουμε. Εκτός φυσικά και αν βγάζει τρίτη ερμηνευτική εγκύκλιο για να ερμηνεύσει τις υπόλοιπες, οπότε σε αυτή την περίπτωση κατανοούμε και τον φόρτο της και τις δυσκολίες της.

Όσο για τον επιζητούμενο εξορθολογισμό ο Σύλλογος επαναλαμβάνει τη θέση του: σαφώς και να γίνει, χωρίς μειώσεις, στα πλαίσια όμως της εξισορρόπησης ανάμεσα στους μόνιμους υποδοχείς τεράστιων οικονομικών απολαβών κάθε είδους και σε άλλους που δεν παίρνουν ποτέ ή παίρνουν ελάχιστα. Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (Σ.Ε.Δ.Α.)
Σχολιάστε