OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

ΠΕΔΑ: Ενημερωτική Ημερίδα – Τηλεδιάσκεψη με Θέμα «Αρμονική Συμβίωση Ζώων και Ανθρώπων»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Ενημερωτική Ημερίδα- Τηλεδιάσκεψη με Θέμα «Αρμονική Συμβίωση Ζώων και Ανθρώπων» που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής την Κυριακή (24/1) με θέμα ««Αρμονική Συμβίωση Ζώων και Ανθρώπων».

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ Γεώργιος Μαρκόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό αναφέροντας ότι «ως αρμόδιος φορέας θεωρούμε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει η σωστή πληροφόρηση και κατεύθυνση από ειδικούς εισηγητές που διαθέτουν την ειδίκευση και την εμπειρία να συμβουλεύσουν τους αρμοδίους αντιδημάρχους και υπαλλήλους που έχουν επιφορτιστεί με την αρμοδιότητα αυτή ώστε να την εκτελέσουν σύννομα και αποτελεσματικά, και με τρόπο αυτό να ανοίξουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας και συζήτησης μεταξύ των δήμων”.

Αρχικά έλαβε χώρα η εισήγηση της δικηγόρου Νίκης Τηλιακού, ειδικευμένης στη περί ζώων νομοθεσία, που έκανε μία αξιολόγηση και παρουσίαση του ν. 4039/2012 μέχρι σήμερα, ανέπτυξε την αρμοδιότητα των δήμων σύμφωνα με το αρ. 9 του νόμου, παρουσίασε τις πρόσφατες νομοθετικές τροποποιήσεις και κυρίως ανέλυσε και παρουσίασε τη πλέον πρόσφατη νομολογία στη χώρα μας αναφορικά με τα ζώα συντροφιάς και την ευθύνη των Δήμων. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση, ανταλλαγή πληροφοριών και κυρίως πληθώρα ερωτημάτων από μέρος των συμμετεχόντων αρμοδίων Αντιδημάρχων και υπαλλήλων για τη σύννομη και αποτελεσματική επίλυση των σχετικών ζητημάτων, στα οποία δόθηκαν οι απαντήσεις.

Στη συνέχεια έλαβε χώρα η εισήγηση της εκπαιδεύτριας Εριέττας Καραμπέτσου, η οποία αναφέρθηκε στην αρμονική συμβίωση μεταξύ ζώων και ανθρώπων, παρουσίασε τις βασικές ανάγκες του σύγχρονου κατοικίδιου σκύλου καθώς και την ανάγκη για την κατανόηση της γλώσσας σώματος του, επεσήμανε την ανάγκη για την εκπαίδευση και ενημέρωση των πολιτών και τόνισε την σημασία της κοινωνικής ευθύνης και απάντησε σε ζητήματα που αφορούν στην περισυλλογή αδέσποτων ζώων.

Η ΠΕΔΑ ευχαριστεί τους εισηγητές και τους συμμετέχοντες και λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος εξετάζει το ενδεχόμενο να διοργανώσει και επόμενη σχετική ενημερωτική ημερίδα λαμβανομένων υπόψη και των εξαγγελιών περί τροποποίησης του εφαρμοζόμενου νομοθετικού πλαισίου και δη του ν. 4039/2012 «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό.»

Σχετικά Άρθρα

Η Δήμαρχος Σερρών απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στην Πρόεδρο του ΣτΕ

otavoice

Κομοτηνή: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα στον Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη

otavoice

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice

Πρότυπο το παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Καλαμαριά: Αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι

otavoice