OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Υπερψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Εγκρίθηκε σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ι.Π. Μεσολογγίου η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος για το 2021 σύμφωνα με το οποίο προγραμματίζονται ή είναι υπό εκτέλεση έργα ύψους 21.618.429 εκατ. € για όλη την επικράτεια του Δήμου.

Ειδικότερα προβλέπονται έργα τόσο συνεχιζόμενα όσο και νέα που εντάσσονται προς υλοποίηση την προσεχή χρονιά από πιστώσεις ΣΑΤΑ.

Οι πιστώσεις από την ΣΑΤΑ ανέρχονται σε 567.000 € και μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται έργα ηλεκτροφωτισμού, σχεδιασμός και εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων του δήμου, ασφαλτοστρώσεις, αποκατάσταση και συντήρηση και επέκταση πεζοδρομίων, συντήρηση και επισκευή σχολικών μονάδων, αλλά και η έναρξη των διαδικασιών για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την περιοχή πέριξ του Κήπου. Επιπρόσθετα υπάρχουν και άλλα έργα προς εκτέλεση όπως η ανακαίνιση και επέκταση του ανοιχτού θεάτρου Μεσολογγίου, η τοποθέτηση υπόγειων κάδων, το openmall, η βελτίωση των εγκαταστάσεων στα γήπεδα Μεσολογγίου και Νεοχωρίου, η αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Μεσολογγίου κ.λπ.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το Νόμο και αφού τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Κατά την κρίσιμη αυτή και ουσιαστική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, η αξιωματική αντιπολίτευση, πλην του κ. Καρβέλη, επέλεξε να απουσιάσει.

Όπως καταδείχθηκε η πράξη της αυτή ήταν ένα τμήμα μιας συντονισμένης προσπάθειας η οποία έχει ξεκινήσει από ημέρες με σκοπό να προκαλέσει την ματαίωση της ψήφισης του τεχνικού προγράμματος και την κατ’ ανάγκη αναβολή της συνεδρίασης με απώτερο σκοπό και στόχο να καθυστερήσει και η ψήφιση του προϋπολογισμού. Όλα αυτά μεθοδευμένα θα οδηγούσαν στην παρεμπόδισητης λειτουργίας του δήμου με ό,τι αρνητικό αυτή συνεπάγεται για τους δημότες.

Τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση όσο και οι παροικούντες αυτής διατηρούν κάθε νόμιμο δικαίωμα να συμφωνούν ή να διαφωνούν με τις αποφάσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Πλην όμως όταν διατείνονται και μάλιστα πομπωδώς ότι μιλούν σοβαρά οφείλουν όχι απλώς προφασιζόμενοι να επικαλούνται το νόμο αλλά να τον γνωρίζουν. Γιατί διαφορετικά εκτίθενται.

Και αν αυτό δεν απασχολεί την παράταξη Καραπάνου, που δεν προξενεί και ιδιαίτερη έκπληξη, δεν περίμενε κανείς ότι θα συνέβαινε το ίδιο και για άλλους δημοτικούς συμβούλους, επικεφαλής παρατάξεων ή ανεξάρτητους.

Σε κάθε περίπτωση η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και η νομοθεσία προβλέπει και την περίπτωση αντιρρήσεων.

Μετά την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με το νέο τεχνικό πρόγραμμα για το 2021 σχεδιάζουμε μια σειρά από σοβαρά έργα που σκοπό έχουν όλα να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των δημοτών μας.

Προς απογοήτευσή μου για μια ακόμη φορά διαπιστώνεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να επιλέγει τον καταστροφικό δρόμο για τον τόπο μας. Αλλά πλέον τις πράξεις της δεν τις καλύπτει ο θώκος της εξουσίας και έτσι καταφέρνει απλώς για μια ακόμη φορά να διασύρεται. Η υπευθυνότητα παραμένει ακόμη ζητούμενο από μια μεγάλη μερίδα της αντιπολίτευσης, όχι μόνο της αξιωματικής, ακόμη και από ανθρώπους που είναι πιο νέοι και θα έπρεπε να μην εμφορούνται από παλαιοκομματικές αντιλήψεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμαρχος Μεσολογγίου: «Προχωρούμε με βήματα σταθερά στον εκσυγχρονισμό του Δήμου μας»

Πολύχρωμες ευχές από τα παιδιά του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Μεσολογγίου

Λειτουργία των Λαϊκών Αγορών ενόψει Εορτών στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου

Σχετικά Άρθρα

Δ.Ν.Ιωνίας: Δωρεάν μετακίνηση φοιτητων στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

otavoice

Δ.Πατρέων: Στο πλευρό των μικρομεσαίων επαγγελματιών και των λαϊκών στρωμάτων

otavoice

Τοποθέτηση αυτόνομου συστήματος εισόδου – εξόδου SEATRAC στο Παράλιο Άστρος

otavoice

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Τρίπολης

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Παλλήνης με τον Δ/Σ της ΟΣΥ ΑΕ

otavoice

Στο πλευρό του Ειδικού Σχολείου ο Δήμαρχος Κοζάνης Γ. Κοκκαλιάρης 

otavoice