OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής των δικτύων υδροδότησης στην περιοχή επέκτασης της Θέρμης

Συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή των δικτύων ύδρευσης στην περιοχή επέκτασης της κοινότητας Θέρμης οι οποίες ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο μήνες. Πρόκειται για την κατασκευή εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, δεξαμενής, αντλιοστασίων κ.ο.κ. Ειδικότερα, το έργο το οποίο αφορά το εσωτερικό δίκτυο περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγών ύδρευσης συνολικού μήκους 70χλμ. Είναι προϋπολογισμού 4.855.717,08 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” με το ποσό των 3.000.000 ευρώ καθώς και από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑ Θέρμης με 1.855.717 ευρώ. Ο χρόνος ολοκλήρωσής του εκτιμάται στους είκοσι μήνες.

Σε ό,τι αφορά το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης προβλέπεται η κατασκευή νέας δεξαμενής ωφέλιμου όγκου 1.500m3, η οποία θα εξυπηρετεί την υδροδότηση του συνόλου της Θέρμης και περιλαμβάνει τόσο τον οικισμό και την επέκταση της Θέρμης, όσο και την εκτός σχεδίου περιοχή, η οποία βρίσκεται δυτικά της περιοχής επέκτασης.

Επίσης, στο έργο προβλέπεται η κατασκευή τριών αντλιοστασίων προσυγκέντρωσης για την ενίσχυση του φορτίου προς τις δεξαμενές και την καλύτερη διαχείριση του νερού. Θα κατασκευαστούν τροφοδοτικοί αγωγοί και αγωγοί μεταφοράς συνολικού μήκους 25χλμ., έτσι ώστε να συνδέονται μεταξύ τους όλα τα έργα του εξωτερικού υδραγωγείου, δηλαδή οι γεωτρήσεις, τα αντλιοστάσια και οι δεξαμενές, οπότε σε περίπτωση ανάγκης ή συντήρησης του δικτύου να μην διακόπτεται η λειτουργία του. Πέρα από τα παραπάνω,προβλέπεται αντικατάσταση εξοπλισμού και κατασκευή οικίσκων σε όλες τις γεωτρήσεις. Το έργο της κατασκευής του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης με προϋπολογισμό 8.500.000,46 ευρώ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κεντρική Μακεδονία” 2014-2020. Στο έργο προβλέπονται επίσης εργασίες αποκατάστασης των πεζοδρομίων και των κρασπεδώσεων που θα καταστραφούν προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι παρεμβάσεις.

Τις τελευταίες ημέρες, λόγω των βροχοπτώσεων, στην περιοχή όπου εκτελούνται τα έργα παρατηρήθηκαν προβλήματα εξ αιτίας της παράσυρσης από τη βροχή χωμάτων από τις εκσκαφές. Στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος ο οποίος επιθεώρησε τις εργασίες. “Τα έργα αυτά είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνον για την περιοχή της επέκτασης, αλλά και για ολόκληρη τη Θέρμη. Προσπαθούμε να τα ολοκληρώσουμε το ταχύτερο δυνατόν. Κατανοώ τους κατοίκους οι οποίοι υφίστανται ταλαιπωρία, κυρίως στις περιοχές όπου δεν έχουν γίνει ακόμη ασφαλτοστρώσεις. Τους ζητώ να κάνουν λίγη υπομονή και όπου διαπιστώνουν πρόβλημα να επικοινωνούν με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου για να το αντιμετωπίζουμε. Έργα αυτού του βεληνεκούς δημιουργούν και τέτοιου είδους προσωρινά προβλήματα. Μόλις ολοκληρωθούν οι εκσκαφές θα γίνουν όλες οι αναγκαίες εργασίες ώστε να τα αποκαταστήσουμε”, δήλωσε ο Δήμαρχος Θέρμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Θέρμης: Εθελοντική αιμοδοσία στην Κοινότητα του Νέου Ρυσίου

Εργασίες συντήρησης στο εργοτάξιο του Δήμου Θέρμης, σε Βασιλικά και αγροτική οδοποιία

Δήμος Θέρμης: “Αλλάζω Σελίδα στο Χρόνο” η Χριστουγεννιάτικη δράση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για τα όλα τα παιδιά

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice