OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Μυτιλήνης: Αναβάθμιση Κτηρίου Παλαιού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης σε Τοπικό Κέντρο Πληροφόρησης

Σήμερα, κατατέθηκε από το Δήμο Μυτιλήνης για χρηματοδότηση η πρόταση του παραπάνω θέματος στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Leader «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020», με προϋπολογισμό 458.200€. Το Παλιό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης θα επισκευαστεί και θα αναβαθμιστεί πλήρως αισθητικά και κατασκευαστικά, αφού έχει υποστεί μεγάλες φθορές από την εγκατάλειψη. Μάλιστα, από την Πολεοδομία έχει χαρακτηριστεί, επικινδύνως ετοιμόρροπη η στέγη του. Η σημερινή Δημοτική Αρχή, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, εκμίσθωσε για τα επόμενα 25 έτη το κτήριο από την ΕΤΑΔ (εταιρεία στην οποία περιήλθε, το 2016).

Το εμβληματικό αυτό κτήριο, που κατασκευάστηκε το 1903, θα χρησιμοποιηθεί από τους κατοίκους αλλά και από τους επισκέπτες ως Κέντρο Πληροφόρησης Ψηφιακής Πληροφόρησης τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Στο Κέντρο αυτό θα υλοποιούνται διαδραστικές καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές και θα υπάρχει η δυνατότητα προβολής εικονικών Ταξιδιών στην ιστορία και τον πολιτισμό της Μυτιλήνης και γενικότερα της Λέσβου, μέσω της ψηφιακής αφήγησης (digital storytelling).

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης: «Είναι έργο που έχει ευρύτερη κοινωνική, αρχιτεκτονική, συμβολική σημασία για τη Μυτιλήνη, ενώ η επισκευή του και η λειτουργία του θα έχει θετική επίδραση στο ευρύτερο δομημένο περιβάλλον, μεγάλο μέρος του οποίου θα αναπλάσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα σε όλο το μήκος της Προκυμαίας και της Πλατείας Σαπφούς».

Ο δε Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατής Τζιμής, επεσήμανε ότι «θα διασωθεί ένα ιδιαίτερο αρχιτεκτόνημα, που βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της πόλης μας και θα αποτελέσει “σημείο αναφοράς” για την παροχή υπηρεσιών ψηφιακής πληροφόρησης τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, κέντρο που απουσιάζει από την πρωτεύουσα του νησιού, τη Μυτιλήνη. Ήταν μια σπουδαία προσπάθεια των στελεχών της Τεχνικής και Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, που εργάστηκαν για τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών για την επίτευξη αυτής της πρότασης. Προπάντων, εργάστηκαν με ζήλο και εκπόνησαν τη μελέτη και τα Τεχνικά Δελτία, η αρχιτέκτονας Μαρία Σαρόγλου και οι μηχανικοί, Νίκος Αποστολέλλης, η Ζωή Ανατολίτη και ο Ειδικός Σύμβουλος, Τάσος Μπαλής».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Μυτιλήνης: Υποδομές για την Προστασία του Περιβάλλοντος

Στη θέση Βάστρια στη βορειοανατολική Λέσβο θα δημιουργηθεί η Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (ΚΕΔΝ)

Δήμος Μυτιλήνης: Σκέψεις δημιουργίας υποδομών Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού στη Μόρια

Σχετικά Άρθρα

Η Δήμαρχος Σερρών απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στην Πρόεδρο του ΣτΕ

otavoice

Κομοτηνή: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα στον Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη

otavoice

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice

Πρότυπο το παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Καλαμαριά: Αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

otavoice