OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Μεσσήνης: Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ακραίων πλημμυρικών φαινομένων

Το πλαίσιο δράσεων και ο συντονισμός των ενεργειών του Δήμου Μεσσήνης με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτα πλημμυρικά φαινόμενα, συζητήθηκαν σήμερα Τρίτη 24 Νοεμβρίου μέσω τηλεδιάσκεψης σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου.

Στην τηλεδιάσκεψη του ΣΤΟ όπου προήδρευσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, συμμετείχαν ο διοικητής της Π.Υ. Μεσσηνίας Δημήτρης Γεωργανάς, ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Χατζής, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Δημήτρης Κατσαρός, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Μεσσηνίας Παναγιώτης Τζαβάρας, ο υποδιοικητής Π.Υ. Καλαμάτας Παναγιώτης Παπανικολάου και ο εκπρόσωπος της 120 ΠΕΑ υποσμηναγός Ηλίας Σακκάς.  Από πλευράς Δήμου συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Γιαννόπουλος και ο προϊστάμενος Π.Π. του Δήμου Γιάννης Αθανασόπουλος.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης αναφέρθηκε στον καθαρισμό -από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας- ρεμάτων αυξημένης επικινδυνότητας όπως Τζάνε, Βελίκα και Βαρυμπόμπη, που έχουν δώσει πλημμυρικά φαινόμενα τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και τη συμβολή του δήμου με μηχανήματά του στις σχετικές εργασίες των συνεργείων της Π.Ε. Πρόσθεσε ακόμα ότι οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα με την επικαιροποίηση του γενικού σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών «Δάρδανος» της Πολιτικής Προστασίας, για την άμεση διαχείριση συνεπειών πλημμυρικών φαινομένων. Τόνισε επίσης ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα οχήματα του Δήμου, για άμεσες παρεμβάσεις εάν χρειαστεί.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, επισημάνθηκε από τους συμμετέχοντες ότι ο Δήμος Μεσσήνης έχει άριστη συνεργασία με τις υπηρεσίες και είναι από τους πρώτους Δήμους που παρουσιάζει προληπτικά μέτρα εν όψει του χειμώνα. Επίσης, εξήραν την κατάρτιση του σχεδίου «Δάρδανος» με τον κατατοπιστικό κατάλογο τηλεφώνων επικοινωνίας και το μνημόνιο ενεργειών κάθε υπηρεσίας ώστε να γίνουν συντονισμένες παρεμβάσεις.

Όλοι τόνισαν ότι απαιτείται προσοχή από τους πολίτες ώστε να μην απορρίπτουν κλαδιά σε ρέματα γιατί σε έντονη βροχόπτωση τα φερτά υλικά θα φράξουν τη ροή του νερού και θα προκληθούν πλημμύρες, να μην απορρίπτονται μπάζα σε ρέματα, να ελεγχθούν πιθανά σημεία που έχουν μπαζωθεί από το καλοκαίρι και υπογράμμισαν ορισμένα επικίνδυνα σημεία τα οποία θα πρέπει προληπτικά να επιβλέπονται.

Ο αντιδήμαρχος κ. Γιαννόπουλος πρόσθεσε ότι ο Δήμος έχει προμηθευτεί ήδη ποσότητες αλατιού για τις ορεινές περιοχές του σε περίπτωση χιονόπτωσης, ενώ άμεσα θα συμπληρωθεί και ο συγκεντρωτικός πίνακας καταγραφής των υδατορεμάτων του δήμου με επιμέρους στοιχεία απορροής και εκβολής τους.

Η επικοινωνία των υπηρεσιών του Δήμου Μεσσήνης θα συνεχιστεί με τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να γίνονται προληπτικές παρεμβάσεις που θα αποσοβήσουν τον όποιο κίνδυνο πλημμυρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύσκεψη του Δήμου Μεσσήνης για rapid test σε κατοίκους και εποχικούς εργάτες γης

Μοριακά τέστ του ΕΟΔΥ σε υπαλλήλους του Δήμου Μεσσήνης

Δήμος Μεσσήνης: 500 rapid tests για τον έλεγχο εργατών γης που θα απασχοληθούν στην ελαιοσυγκομιδή

 

Σχετικά Άρθρα

1ο Ποδηλατικό Σιρκουί Χαλανδρίου & Βριλησσίων

otavoice

ΠΔΕ: Ο Χαράλαμπος Μπονάνος στην ημερίδα SafetySummer’23

otavoice

Δήμος Μεσολογγίου: Συνάντηση Καραπάνου με το σωματείο ταξί «Ο Βύρων»

otavoice

Ν. Φιλαδέλφεια: Ημερήσια Θερινή Δημιουργική & Αθλητική Απασχόληση (Summer Camp)

otavoice

ΣΠΑΠ: Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα σχολεία του Δήμου Πεντέλης

otavoice

Σύμβαση Δήμου Αιγιαλείας-ΚΤΕΛ Αχαΐας για λειτουργία 15 Έξυπνων Στάσεων ΜΜΜ

otavoice