OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συνεδρίαση ΚΕΔΕ-Παπαστεργίου: “Από την πρώτη στιγμή είχαμε διαπιστώσει το πρόβλημα με τις μάσκες”

Τις ευθύνες της επιτροπής που έδωσε τις προδιαγραφές για την παραγωγή των μασκών ανέδειξαν στη Συνεδρίαση της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), οι δήμαρχοι της χώρας, με το τον Δημήτρη Παπαστεργίου να αποκαλύπτει ότι είχαν εντοπίσει την αστοχία, αλλά δεν υπήρξε καμιά κίνηση διόρθωσης.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ),ανέφερε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  που είναι σε εξέλιξη, ότι «Από την πρώτη στιγμή είχε διαπιστωθεί το πρόβλημα με τις διαστάσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας μασκών».

Αμέσως, όπως είπε, «διατυπώθηκε από την πλευρά μας, αλλά αυτές ήταν οι προδιαγραφές που πήραμε και μ΄αυτές ήμασταν υποχρεωμένοι να διεξάγουμε το διαγωνισμό»

Βέβαια είναι απορίας άξιον πως δεν ενεργοποιήθηκε ουδείς στην διαπίστωση της ΚΕΔΕ και δόθηκε η εντολή να συνεχιστεί κανονικά η παραγωγή των μασκών με τις συγκεκριμένες προβληματικές προδιαγραφές.

Ενοχλημένη η τοπική αυτοδιοίκηση για την άδικη  στοχοποίηση της 

Ενοχλημένοι οι αυτοδιοικητικοί από την προσπάθεια κύκλων να χρεωθούν το μερίδιο ευθύνης του φιάσκου, ακόμη και από κυβερνητικά στελέχη, σε μια διαδικασία που όπως τονίζουν δεν είχαν καμιά ανάμειξη στον καθορισμό των τεχνικών προδιαγραφών. Αναλάβαμε μια αποστολή “αυτοκτονίας” και την φέραμε εις πέρας και κάποιοι κρύβονται για να μην τους αποδοθούν οι ευθύνες, ανέφεραν πολυάριθμοι  δήμαρχοι που τοποθετήθηκαν κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

Βολές από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΚΕΔΕ κατά των υπουργείων Υγείας και Παιδείας με κατηγορίες για ολιγωρία και προχειρότητα στο σχεδιασμό, αλλά και κριτική στις πολιτικές αποφάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice