OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Μικραίνει ο Μεγάλος Περίπατος στην Πανεπιστημίου- Μια επιπλέον λωρίδα στα ΜΜΜ

Δεν έκλεισε δυο μήνες το μεγαλεπήβολο εγχείρημα στου Μεγάλου Περιπάτου, στην Αθήνα και άρχισαν οι διορθωτικές παρεμβάσεις. Αν και οι πρώτες εντυπώσεις της πολυδιαφημιζόμενης αστικής παρέμβασης δεν ήταν οι αναμενόμενες, η καθημερινότητα επέβαλε την συρρίκνωση του σχεδιασμού για να εξυπηρετηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με ειδική λωρίδα μιας και με τις αλλαγές σημειώνονταν καθυστερήσεις στην λειτουργία τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε ακόμη την περασμένη Δευτέρα τη λήψη επιπλέον υποστηρικτικών μέτρων (σηματοδότηση, διαρκής αστυνόμευση, ελεγχόμενη στάθμευση κ.α.) και η ουσιαστική ενεργοποίηση των λεωφορειολωρίδων που θα διευκολύνει την ταχύτερη κίνηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Έτσι από προχθές ξεκίνησαν οι εργασίας “ξηλώματος” τμήματος του Μεγάλου Περιπάτου για να αποδοθεί μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 21 Αυγούστου.

«Εν όψει της αξιολόγησης της πρώτης φάσης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την εφαρμογή του «Μεγάλου Περιπάτου», προχωράμε στη διατήρηση των λωρίδων κυκλοφορίας για τα Ι.Χ. σε τρεις και στην προσθήκη μίας επιπλέον λωρίδας για τη διέλευση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αυστηρά οριοθετημένης. 

Με αυτόν τον τρόπο, δίνουμε μία ακόμα λωρίδα της Πανεπιστημίου για την κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε να έχουμε εκτίμηση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων, και να προχωρήσουμε στις αποφάσεις για τη διαμόρφωση του τελικού έργου» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης για να αιτιολογήσει την παρέμβαση.

Γεγονός είναι ότι η αρχική ιδέα μπορεί να ήταν σωστή αλλά ο σχεδιασμός και η εκτέλεση δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες του κόσμου, που ανέμενε μια παρέμβαση που θα πρόσθετε στην φυσιογνωμία της Πόλης και θα αναδείκνυε τα ιστορικά της μνημεία, την αρχιτεκτονική των κτηρίων και θα αναζωογονούσε το κέντρο. Δυστυχώς η καθημερινότητα έδειξε ότι δεν εκπληρώθηκε ο αρχικός στόχος, γράφτηκαν πολλά για την εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο των Αθηνών, κάποια σημεία άρχισαν να ξεθωριάζουν, αλλά και για το κόστος το οποίο δεν συμβαδίζει με το  αποτέλεσμα.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι έγινε βιαστικά, με προχειρότητα( ζαρντινιέριες)  και μια τέτοια σημαντική αστικού τύπου παρέμβαση, με πολιτισμικά χαρακτηριστικά θα έπρεπε να γίνει κάτω από μια άλλη λογική ενοποίησης και ανάδειξης της λαμπρότητας των Αθηνών.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice