Καθαρά τα νερά στις παραλίες Ωρωπού- Τι έδειξαν οι μικροβιολογικές αναλύσεις

Καθαρά είναι τα νερά στις παραλίες του Δήμου Ωρωπού μετά τον καθαρισμό τους από συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας Αττικής. Στα τραγικά συμβάντα στις πρωτοφανείς πλημμύρες της Εύβοιας όπου στοίχισαν τη ζωή σε 8 συνανθρώπους μας, μεταφέρθηκαν τεράστιοι όγκοι φερτών υλικών στο παραλιακό μέτωπο της Ανατολικής Αττικής και ιδιαίτερα στην παραλιακή ζώνη του Ωρωπού.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός και ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης, που ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Για την ασφάλεια των δημοτών και των επισκεπτών ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης έδωσε εντολή και προχώρησαν σε δειγματοληπτικό έλεγχο στα νερά από όλες τις παραλίες που βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια του δήμου Ωρωπού.

Σήμερα ο Δήμος Ωρωπού δημοσιεύει τα πιστοποιητικά μικροβιολογικής ανάλυσης από τις δειγματοληψίες που πραγματοποίησε την 13/8/2020 στη θαλάσσια περιοχή Μαρκοπούλου και Αγ.Αποστόλων.  Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι μικροβιολογικές συγκεντρώσεις είναι εντός των ορίων που καθορίζονται από τη νομοθεσία και συνεπώς είναι κατάλληλες για κολύμβηση.

Ο Δήμος Ωρωπού συνεχίζει να πραγματοποιεί επαναλαμβανόμενες δειγματοληψίες αλλά και δειγματοληψίες σε έτερα σημεία της παραλίας.

Δείτε την 1η δειγματοληψία κάνοντας κλικ εδώ

Δείτε τη 2η δειγματοληψία κάνοντας κλικ εδώ

Δείτε την 3η δειγματοληψία κάνοντας κλικ εδώ

Δείτε την 4η δειγματοληψία κάνοντας κλικ εδώ

Δείτε την 5η δειγματοληψία κάνοντας κλικ εδώ

Δείτε την 6η δειγματοληψία κάνοντας κλικ εδώ

 

ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ: Θρηνούμε, συμπάσχουμε και αποκαθιστούμε τις παραλίες μας

Ο Δήμος Ωρωπού και ο Δήμαρχος Γεώργος Γιασημάκης, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τους ανθρώπους στην γειτονική Εύβοια που έχασαν τη ζωή τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και ανακοινώνουν, ότι από σήμερα ξεκινούν τις εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης όλων των παραλιών του Δήμου, που δέχθηκαν βαρύ περιβαλλοντικό πλήγμα.

Ο Δήμαρχος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από χθες θρηνούμε για τις ζωές που χάθηκαν στην γειτονική Εύβοια και παράλληλα οφείλουμε άμεσα να αποκαταστήσουμε το βαρύ πλήγμα που δέχθηκε ο Δήμος μας με την τεράστια ρύπανση με φερτά υλικά των παραλιών του. Όπως είναι ευκολονόητο, συμπάσχουμε τόσο με τους επαγγελματίες του δήμου μας οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν μία απρόσμενη για την χρονική περίοδο πραγματικότητα, όσο και με τους φίλους επισκέπτες της περιοχής μας, που προσωρινά έστω, δεν θα μπορούν να απολαύσουν την ομορφιά της θάλασσας του Ωρωπού μας. Θέλουμε όμως να γνωρίζουν, ότι από χθες ήδη, έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποκατάσταση της εικόνας των παραλιών μας».
Σχολιάστε