Δράσεις του Δήμου Χαλανδρίου ενόψει επαναλειτουργίας νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων

Ενόψει της επαναλειτουργίας των δημοτικών και των νηπιαγωγείων τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, ο Δήμος Χαλανδρίου προέβη σε μια σειρά από ενέργειες για τον περιορισμό, στο μέτρο του δυνατού, του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού στη σχολική κοινότητα, για την προστασίαμαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματιστείη διενέργεια απολυμάνσεων σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα, οι οποίες θα υλοποιηθούν την Παρασκευή (29/5).

Στο μεταξύ έχουν υλοποιηθεί όλες οι τακτικές απεντομώσεις και στα προαύλια των σχολείων έχει γίνει καθαρισμός από το ειδικό μηχάνημα του Δήμου Χαλανδρίου.

Μάσκες και αντισηπτικά

Η Σχολική Επιτροπή Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλανδρίου έχει προβεί στην προμήθεια1.300 υφασμάτινων μασκών,σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, και1700 μασκών μιας χρήσεως. Επιπλέον, έχει προμηθευτεί190 τεμάχια αντισηπτικών τα οποία έχουν ήδη έχουν διανεμηθεί σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα.

Στις 28/5 παρελήφθησαν από το υπουργείο Παιδείας 423 τεμάχια αντισηπτικών του ενός λίτρου, τα οποία θα διανεμηθούν αύριο Παρασκευή 29/5, σύμφωνα με την κατάσταση του υπουργείου. Επιπλέον εγκρίθηκε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, η αγορά 300 τεμαχίων αντισηπτικών των 500ml, για ανάγκες που μπορεί να προκύψουν κατά τη λειτουργία των σχολείων.

Σημειώνεται ότι με τις παραπάνω προμήθειες σε μάσκες και αντισηπτικά καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες όλων των σχολικών συγκροτημάτων της Α’ Βάθμιας του Δήμου Χαλανδρίου.
Σχολιάστε