Ωρωπός: Οι τρεις άξονες διεκδικήσεων στη συνάντηση Πιερρακάκη- Γιασημάκη

Συνάντηση του Δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη με τον Υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη για τα ΕΛΤΑ και τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Δήμου.

Με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη συναντήθηκε την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού συζητήθηκαν τρία σημαντικά θέματα που αφορούν το δήμο Ωρωπού.

Το βασικότερο θέμα που κυριάρχησε στην συζήτηση ήταν εκείνο της ανασυγκρότησης των ΕΛΤΑ και το ενδεχόμενο μέσα στα πλαίσια αυτής της ανασυγκρότησης να κλείσουν Υποκαταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Δήμο μας. Ο Δήμαρχος εξήγησε στον Υπουργό τις ιδιαίτερες ανάγκες του Δήμου μας με τις σημαντικές χιλιομετρικές αποστάσεις και τις ιδιαίτερες συνθήκες της τοπικής οικονομίας κάθε περιοχής που καθιστούν απαραίτητη τη λειτουργία και των τριών καταστημάτων των ΕΛΤΑ σε Αυλώνα, Καπανδρίτι και Ωρωπό.

Ο Δήμαρχος κ. Γιασημάκης  ζήτησε επίσης  την στήριξη του Υπουργείου για τη δημιουργία μιας πρωτοποριακής Ηλεκτρονικής Εφαρμογής άμεσης επαφής και επικοινωνίας με τους πολίτες μέσα από την οποία θα μπορούν να καταθέτουν τα αιτήματά τους και τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, όπως θέματα για παράδειγμα ηλεκτροφωτισμού, προβλήματα σε οδοστρώματα κλπ. Θέματα, τα οποία ο Δήμος Ωρωπού θα τα προωθεί στην κατάλληλη Υπηρεσία και στην συνέχεια θα υπάρχει ηλεκτρονική ενημέρωση του πολίτη για την εξέλιξη – πορεία του αιτήματος.

Ο Δήμαρχος, τέλος, ζήτησε από τον Υπουργό να συνδράμει ώστε να δημιουργηθεί μία ηλεκτρονική υπηρεσία έκδοσης πιστοποιητικών, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες στα γκισέ και να μη χρειάζεται να προσέλθουν στα δημοτικά καταστήματα. Στη συζήτηση, επίσης, αναφέρθηκε και το ενδεχόμενο της δημιουργίας ψηφιακού πολεοδομικού αρχείου.

Ο Γιώργος Γιασημάκης μας ανέφερε ότι «ο Υπουργός κ. Πιερρακάκης, ήταν ιδιαίτερα θετικός στα αιτήματα που του έθεσα και κυρίως στο ζήτημα των ΕΛΤΑ που απασχολεί άμεσα τους πολίτες και τους κατοίκους του Δήμου μας».
Σχολιάστε