Η Καστοριά γιόρτασε με λαμπρότητα την 107η Επέτειο Απελευθέρωσης

Η Καστοριά γιόρτασε σήμερα την 107η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης .

Η 11η Νοεμβρίου 1912, τιμήθηκε με κάθε λαμπρότητα από την νέα δημοτική αρχή του Γιάννη Κορεντσίδη και χιλιάδες Καστοριανοί παρακολούθησαν τις επετειακές εκδηλώσεις οι οποίες ξεκίνησαν το πρωί στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας Μουζεβίκη (Άγιος Μηνάς)  όπου τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και πέρα από την επέτειο της απελευθερώσεως, τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, του και πολιούχου της πόλεως.

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος άγει την καταγωγή του από την Καστοριά, ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος και Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Ακολούθησε μεγαλειώδη παρέλαση στον κεντρικό παραλιακό δρόμο , από μαθητές ,συλλόγους και στρατιωτικά τμήματα.Για πρώτη φορά έγινε αναπαράσταση της εισόδου των Ελληνικών στρατευμάτων έφιππων και πεζικού στην Καστοριά.

Ο δήμαρχος Γιάννης Κορεντσίδης στο μήνυμα του αναφέρει:

Η Καστοριά γιορτάζει!

Μαζί της γιορτάζουν όλοι οι Καστοριανοί, όπου κι αν βρίσκονται. Με αφορμή την 107η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης, απευθύνω τις πιο θερμές ευχές μου σε όλες και όλους.

Θέλω παράλληλα να συγχαρώ όλα τα πολιτικά και στρατιωτικά τμήματα που παρέλασαν σήμερα. Μας γέμισαν υπερηφάνεια, ελπίδα και αισιοδοξία.

Χρόνια Πολλά Καστοριά!
Χρόνια Πολλά Μακεδονία! Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

 

 
Σχολιάστε