Βγήκε στους δρόμους με αναπηρικό καροτσάκι ο δήμαρχος Καρδίτσας για την κινητικότητα των ΑμεΑ

Μια πρωτόγνωρη βιωματική εμπειρία έζησαν  ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και ο Δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος για την εβδομάδα κινητικότητας κ. Σωκράτης  Παππάς.

Σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Σωματείο Καρδίτσας ΑΜΕΑ  μπήκαν στη θέση ενός κινητικά ανάπηρου και κινήθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης με αναπηρικό αμαξίδιο.

Στόχος τους ήταν δει  ο πρώτος πολίτης της πόλης, αλλά και γενικότερα οι αιρετοί, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητα τους σε σχέση με την κίνηση τους στην πόλη.

Να ζήσει από πρώτο χέρι τα όσα καλούνται να αντιμετωπίσουν από την έλλειψη της απαραίτητης υποδομής σε κοινόχρηστους χώρος, σε δημόσια κτίρια, σε πεζοδρόμια και δρόμους.

Ο δήμαρχος Καρδίτσας μετά το τέλος της εμπειρίας πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο , ανέφερε ότι  η κατάσταση δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Ράμπες πρόσβασης προς τα πεζοδρόμια είναι ακατάλληλες για να ανέβει το αναπηρικό αμαξίδιο καθώς δεν έχουν την κατάλληλη κλίση, έχουν λακκούβες και άλλες φθορές και κάποιες από αυτές έχουν “φρύδι”. Πολλές φορές τα πεζοδρόμια είναι κατειλημμένα από διάφορα εμπόδια.

Οι φθορές, οι λακκούβες και ταχαλασμένα πλακάκια που υπάρχουν, τα ποδήλατα που είναι άναρχα σταθμευμένα σε πολλά κεντρικά σημεία, δημιουργούν μια δύσκολη πραγματικότητα για τα ΑΜΕΑ.

Ο κ. Τσιάκος  ζήτησε τη βοήθεια  του σωματείου και δεσμεύθηκε ότι θα αναζητηθούν λύσεις , αλλά λόγω του εύρους των αναγκαίων παρεμβάσεων  θα πρέπει να τεθούν προτεραιότητες.

«Είναι πρώτη φορά Δήμαρχος και γενικότερα αιρετοί κάθονται σε αναπηρικό καρότσι και βιώνουν την πραγματικότητα ενός ΑμΕΑ»  είπε ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ κ. Τσίγκας  και  συνεχάρη δημόσια για την στάση τους τον δήμαρχο κ. Τσιάκο και τον Δημ. Σύμβουλο κ. Παππά για την ευαισθησία που επέδειξαν.

Πηγή ert-volos
Σχολιάστε