Δήμος Παύλου Μελά: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στα δυτικά, με δυνατά μηνύματα από 3 Δήμους

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, διοργανώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου 2019, διαδημοτική δράση, ενταγμένη σε μια κοινή πρωτοβουλία των τριών Δήμων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου, Παύλου Μελά  με αφορμή και τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Κοινωνικής Ποδηλασίας «Thessaloniki WEST».

Η συμβολική πρωτοβουλία των τριών δήμων πραγματοποιήθηκε με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου.

Με το σύνθημα “ΝΑΙ στην οικολογική μετακίνηση, στη μειωμένη χρήση του αυτοκινήτου και στους εναλλακτικούς τρόπους κυκλοφορίας μέσα στην πόλη”, δημότες κάθε ηλικίας έστειλαν τα δικά τους δυνατά μηνύματα για ασφαλή και βιώσιμη κίνηση, συμμετέχοντας στις 3 ποδηλατοπορείες που είχαν ως αφετηρία τα αντίστοιχα δημαρχεία των συνδιοργανωτών και κοινό τερματισμό το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μετά την κοινή ποδηλατοβόλτα μέσα στους χώρους του πρώην στρατοπέδου, οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν δίπλα στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Μενεμένης, στην οδό Θωμά Χατζίκου, όπου επιτρέπονταν η μετακίνηση μόνο με ποδήλατα και περπάτημα. Εκεί ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, διοργάνωσε μια μεγάλη γιορτή για την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, με επιδείξεις δεξιοτεχνίας ποδηλάτου και πλούσια εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά δρώμενα για τα παιδιά. Επίσης, μικροί και μεγάλοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν σε πίστα ηλεκτρικού ποδηλάτου τον τρόπο λειτουργίας και τη χρηστικότητα του μέσου και να τεστάρουν τις δυνάμεις τους σε ειδική βάση στατικού ποδηλάτου.

Σημειώνεται πως τη δράση των 3 δήμων στήριξαν η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία Παύλου Μελά, η Δημοτική Αστυνομία Κορδελιού – Ευόσμου και οι εθελοντές της ΠΡΟΤΕΚΤΑ Παύλου Μελά, Κορδελιού – Ευόσμου, Θεσσαλονίκης. Όλοι φρόντισαν για την ασφάλεια των ποδηλατών και τις πρώτες βοήθειες και τους ευχαριστούμε θερμά!

Στη διοργάνωση συμμετείχε ενεργά και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ο οποίος διέθεσε 30 μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών μετά από κλήρωση στους ποδηλάτες. Ήδη τα αρμόδια Τμήματα Αθλητισμού των τριών δήμων ενημέρωσαν τους τυχερούς που θα παραλάβουν τις κάρτες από τα γραφεία του Οργανισμού, Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 90, 1ος όροφος, Διεύθυνση Διασφάλισης Εσόδων.

Επίσης ένα τυχερός μικρός ποδηλάτης από το Δήμο Παύλου Μελά, κέρδισε ένα ποδήλατο χορηγία των καταστημάτων ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι τρεις Αντιδήμαρχοι Αθλητισμού Σάκης Λαζαρίδης (Παύλου Μελά), Απόστολος Φουκίδης (Αμπελοκήπων – Μενεμένης), Μαρία Γαβαλά (Κορδελιού – Ευόσμου) καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών και συγκεκριμένα από το Δήμο Παύλου Μελά ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Λαλές, από το Δήμο Αμπελοκήπων -Μενεμένης και από το Δήμο Κορδελιού –  Ευόσμου ο Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Αποτελεσματικότητας και  Δημοτικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Σωτηράκηςη Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Παμπουκίδου και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης Σωτήρης Νικολαΐδης.

Τα υπηρεσιακά στελέχη και το προσωπικό των 3 δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν για δεύτερη χρονιά μια διαδημοτική δράση, με υπευθυνότητα και απόλυτη επιτυχία, προωθώντας την κουλτούρα συνεργασίας και στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα στους πολίτες.

Φωτογραφίες: ΞΑΝΘΗ ΞΑΦΑΚΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

 

Φωτογραφίες: ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
Σχολιάστε