Σε κλίμα συγκίνησης η ορκωμοσία Σταυρακάκη στον ιστορικό δήμο Βιάννου

«Κοινός σκοπός για όλους είναι το κοινό καλό και η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Βιάννου», ανέφερε μετά τη λήξη της τελετής  ορκωμοσίας ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Βιάννου κ. Μηνάς Σταυρακάκης, θέλοντας να στείλει μήνυμα  πως η ανάπτυξη του  Δήμου πρέπει να βασίζεται σ’ ένα συλλογικό όραμα, που θα έχει ως άξονες «τη συλλογικότητα, τη συνεννόηση, τη συμπόρευση και τη διαφάνεια», όπως τόνισε.

Η ορκωμοσία τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα, και παρευβρέθησαν μεταξύ άλλων  οι βουλευτές Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, Σωκράτης Βαρδάκης και Γιώργος Λογιάδης, ο πρώην δήμαρχος Βιάννου και νέος περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Μπαριτάκης, ο νέος δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανόλης Φραγκάκης και ο νέος δήμαρχος Γόρτυνας Μιχάλης Κοκολάκης.

Ο κ. Σταυρακάκης, μετά την τέλεση της ορκωμοσίας του, έστειλε το μήνυμά του για την επόμενη μέρα στον Δήμο Βιάννου, τονίζοντας πως στόχος όλων θα είναι τόσο η καθημερινότητα των πολιτών, όσο και η αντιμετώπιση μείζονων ζητημάτων.

Μήνυμα του νέου δημάρχου

«Είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε μανίκια, να συνεχίσουμε το έργο που έχει επιτευχθεί ως σήμερα, αλλά και να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα, θέτοντας υψηλούς στόχους», επισήμανε χαρακτηριστικά ο νέος δήμαρχος Βιάννου. Και συνέχισε λέγοντας πως «ο σημερινός ρόλος όλων εμάς, που ερχόμαστε να αναλάβουμε την ευθύνη του τόπου για τα επόμενα χρόνια, δεν είναι σε καμία περίπτωση  απλός και μονοδιάστατος. Υπάρχουν ζητήματα που αναζητούν λύσεις, που επιζητούν βελτιώσεις. Θέματα τα οποία καλούμαστε να ασχοληθούμε όλοι εμείς, παλιοί και νέοι συνάδελφοι, και για τα οποία εμείς είμαστε έτοιμοι να ασχοληθούμε. Είναι ζητήματα που μας γεμίζουν με ευθύνη. Είμαστε έτοιμοι, όμως, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, πέρα από τις οικογενειακές ή τις προσωπικές μας υποχρεώσεις, χωρίς υπεκφυγές και δικαιολογίες.

“Κλειδί” είναι η καθημερινή επαφή με τον πολίτη, ώστε να κατανοήσουμε τα προβλήματα, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες και να επιζητήσουμε λύσεις. Αυτό που θέλω να τονίσω, ότι ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση και την επίλυση προβλημάτων είναι η συλλογικότητα, η συνεννόηση, η συμπόρευση και η διαφάνεια για το ό,τι θα κάνουμε. Κοινός σκοπός για όλους είναι το κοινό καλό και η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Βιάννου.

Κλείνοντας, θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν στη μέχρι τώρα πορεία μου στα κοινά, αλλά και όσους με προέτρεψαν και στήριξαν την απόφασή μου να διεκδικήσω την τιμητική θέση του δημάρχου της Βιάννου. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό και τα στελέχη του Δήμου για την άψογη συνεργασία μας ως σήμερα. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον άνθρωπο που με εμπιστεύτηκε. Τον άνθρωπο με τον οποίο είμαστε συνεργάτες τα τελευταία 8,5 χρόνια, τον Παύλο Μπαριτάκη, τον οποίο έχω την τιμή να διαδέχομαι σε αυτή τη θητεία. Καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλους μας».
Σχολιάστε