Στις θέσεις τους στην υπηρεσία των λουόμενων οι ναυαγοσώστες στο Δήμο Θερμαϊκού

Μετά την επιβεβαίωση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την καταλληλότητα του θαλασσινού νερού των ακτών κολύμβησης του Δήμου κατά τη φετινή κολυμβητική περίοδο, την επιτυχία των έξι (6) παραλιών που έλαβαν, για πρώτη φορά στα χρονικά, το βραβείο της Γαλάζιας Σημαίας και την υπογραφή σύμβασης για τη ναυαγοσωστική κάλυψη, με τους ναυαγοσώστες να βρίσκονται ήδη στο πόστο τους, ο τόπος υποδέχεται το καλοκαίρι με τις καλύτερες συνθήκες.

Το εξειδικευμένο προσωπικό, με εν ισχύ άδεια ναυαγοσώστη από αρμόδια λιμενική αρχή, αναλαμβάνει να επιτηρεί την παραλιακή ζώνη των χαρακτηρισμένων ως πολυσύχναστων ακτών, μεριμνώντας για τη σωματική ασφάλεια των λουόμενων, καθημερινά από τις 10:30 π.μ. έως τις 17:30 μ.μ. και κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 1 Ιουνίου και 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Συγκεκριμένα, βάσει της υπογραφείσας σύμβασης, π/υ 153.117,16 ευρώ, οι υπηρεσίες που προβλέπονται αφορούν στη διάθεση έξι (6) ναυαγοσωστικών πύργων για την προαναφερθείσα περίοδο, με όλο τον απαραίτητο ναυαγοσωστικό εξοπλισμό για κάθε έναν εξ αυτών, καθώς και την επάνδρωσή τους με ένα ναυαγοσώστη ανά πύργο, στις ακτές:

  • Περαία – Πλατεία Μνήμης.
  • Περαία – Κοχύλι.
  • Νέων Επιβατών.
  • Αγία Τριάδα – ΠΙΚΠΑ.
  • Επανομή – Πάλιουρα.
  • Επανομή – Ποταμός, η οποία επανδρώνεται με επιπλέον ένα ναυαγοσώστη για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, λόγω του αυξημένου αριθμού επισκεπτών της.

Επιπλέον, περιλαμβάνεται η περιπολία των ακτών με ναυαγοσωστικό αυτοκίνητο από συντονιστή – επόπτη ναυαγοσωστών, η παροχή άμεσης βοήθειας από μηχανοκίνητο ταχύπλοο σκάφος, στο οποίο θα βρίσκονται ο χειριστής του σκάφους και ένας ναυαγοσώστης, η οριοθέτηση του χώρου λουόμενων σε θαλάσσια περιοχή 400 μ. σε όλες τις παραπάνω παραλίες, καθώς και η διάθεση ναυαγοσωστικού εξοπλισμού και ιατροφαρμακευτικού υλικού σε αυτήν του Τουρμπαλί στη Νέα Μηχανιώνα.

Ικανοποιείται έτσι η επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστεί η προστασία και η φροντίδα του ολοένα αυξανόμενου αριθμού λουόμενων που επισκέπτονται και απολαμβάνουν τις ακτές του Δήμου.  
Σχολιάστε