OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Επίσκεψη μελών της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και Παιδιών του Δήμου Λέσβου

Την Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019, επισκέφθηκαν τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και Παιδιών του Δήμου Λέσβου, μέλη της αντιπροσωπείας της Ε.Ε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, που ήρθαν στο νησί στα πλαίσια της 5ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Ε.Π Βορείου Αιγαίου 2014-2020, συνοδευμένα από στελέχη της εδώ Διαχειριστικής Αρχής της Π.Β. Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα: ο Προϊστάμενος της Μονάδας Β2 της ΕΥΔ, κ. Γιαννιόγλου Παναγιώτης, μαζί με την κ. Χατζηγεωργίου Μυρσίνη, στέλεχος της ΕΥΔ ΕΠ ΠΒΑ και υπεύθυνη παρακολούθησης του Ξενώνα, συνόδευσαν  τον κ. Δημήτρη Τρουλάκη, Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΥΣΕΚΤ), την κα Κουρούση Εμμανουέλα,  στέλεχος της ίδιας Δ/νσης και την κα Μπακοπούλου Αναστασία, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – ΓΔ Απασχόλησης, στην επίσκεψή τους στον Ξενώνα Γυναικών, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά το έργο που επιτελείται στη Δομή και εξυπηρετεί όλο το Βόρειο Αιγαίο και όχι μόνο.

Το επιστημονικό προσωπικό του Ξενώνα, παρουσίασε τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε γυναίκες θύματα βίας και πολλαπλών διακρίσεων, τον τρόπο λειτουργίας και τα στατιστικά της Δομής, καθώς και τις δράσεις δικτύωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιούνται.

Στο διάλογο που ακολούθησε, το προσωπικό μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους, την εμπειρία τους σχετικά με τις φιλοξενούμενες που εξυπηρετήθηκαν στον Ξενώνα, εστιάζοντας στην πρόοδο που σημειώνουν οι γυναίκες και τη θετική έκβαση της πορείας της ζωής τους, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή τους τα μέλη του ΕΚΤ, συνεχάρησαν την Δημοτική Αρχή για την τήρηση των προβλεπόμενων προδιαγραφών λειτουργίας της Δομής και για την ιδιαίτερη καλαισθησία και καθαριότητα που διέπει τους χώρου της. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τα μέλη του ΕΚΤ για τους εργαζόμενους στην δομή και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, ευχόμενοι καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που επιτελούν, τονίζοντας πως και μία μόνο γυναίκα να καταφέρει να σωθεί και να στηριχτεί στα πόδια της … είναι υψίστης σημασίας!

«Δεν είναι η πρώτη φορά που δομές μας, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, εισπράττουν τα εύσημα από επισκέψεις μελών των Επιτροπών παρακολούθησης της Ε.Ε. Τούτο οφείλεται στην πολύ καλή δουλειά που κάναμε όλοι μαζί Δημοτική Αρχή και εργαζόμενοι με την βοήθεια βεβαίως των υπηρεσιών της εδώ Διαχειριστικής Αρχής.

Ως Δημοτική αρχή έχουμε εξασφαλίσει την βιωσιμότητα και την χρηματοδότηση, της ιδιαίτερα σημαντικής αυτής δομής μας, μέχρι τον Νοέμβριο του 2020. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η νέα Δημοτική αρχή να επιδείξει την έγνοια που χρειάζεται προκειμένου να συνεχίσει την λειτουργία και το πολύτιμο έργο του ο Ξενώνας μας και μετά το 2020», δήλωσε σχετικά η αρμόδια Αντιδήμαρχος Αναστασία Αντωνέλλη.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice