Δήμος Θερμαϊκού: Εκτός λειτουργίας το Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Θέρμης

Ενημερώνονται όλοι οι κάτοικοι ότι μετά από σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει στο Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών Θέρμης (ΚΔΑΥ), το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες και του Δήμου Θερμαϊκού, έχει διακοπεί προσωρινά η λειτουργία του και πρόκειται να παραμείνει κλειστό μέχρι να ολοκληρωθεί η επισκευή του.

Κατ’ επέκταση, η εκτροπή των φορτίων ανακύκλωσης τόσο του Δήμου Θερμαϊκού όσο και των υπόλοιπων Δήμων που αποθέτουν τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες τους στο συγκεκριμένο χώρο, καθίσταται ανέφικτη.

Διαβεβαιώνεται ωστόσο και παρά το γεγονός ότι η λειτουργία του ΚΔΑΥ δεν εναπόκειται στις αρμοδιότητες του Δήμου, ότι διερευνάται κάθε πιθανή εναλλακτική από την αρμόδια Υπηρεσία, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Δεδομένου του απρόοπτου συμβάντος, παρακαλούνται θερμά οι κάτοικοι , τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και τα εμπορικά καταστήματα να επιδείξουν κατανόηση και υπομονή και  να αποφύγουν την εναπόθεση ανακυκλώσιμων υλικών στους μπλε κάδους, έως ότου υπάρξει αποκατάσταση της βλάβης.

Για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη σχετικά με το ζήτημα θα υπάρξει ανάλογη ενημέρωση.
Σχολιάστε