OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Απόφαση για επανέναρξη εργασιών στο εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στο Δήμο Κορινθίων

Σε ανακοίνωση προχώρησε ο Δήμος Κορινθίων όσον αφορά το θέμα της επανέναρξης των εργασιών στο εργοστάσιο διαχείρισης απορριμάτων.

Μετά την προσφυγή του δήμου στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Τρίπολης εκδόθηκε σήμερα η απόφαση Ν23/2019 βάση της οποίας αναμένεται άμεσα να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες για την κατασκευή του εργοστασίου ανακύκλωσης και κομποστοποίησης.

“Ένα έργο 100% φιλικό προς το περιβάλλον που θα δώσει τη δυνατότητα στο Δήμο να εκτελεί ο ίδιος την ολοκληρωτική διαχείριση των απορριμμάτων του. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ο Δήμος Κορινθίων είναι ο πρωτοπόρος αυτής της διαδικασίας που «δείχνει» το δρόμο και σε άλλους Δήμους που δεν θέλουν να φορτώσουν τους δημότες τους με τεράστιες
αυξήσεις τελών, από 80-100%!!

Αυτό κάποιοι δεν ήθελαν με τίποτα να συμβεί! Τους καταλαβαίνουμε απόλυτα… Σκέφτηκαν ότι, «εκλογές είναι, δεν πρέπει ο Πνευματικός να εγκαινιάσει ένα τόσο μεγάλο έργο που απαλλάσσει το Δήμο από το «βραχνά» των σκουπιδιών και της διάθεσής τους». Προσέφυγαν όπου μπορούσαν, έκαναν δηλώσεις επί δηλώσεων εναντίον του έργου, μάζεψαν υπογραφές «κολλητών και φίλων» για να μην προχωρήσουν οι εργασίες και να μη γίνει το εργοστάσιο.

Έκαναν όμως ένα πολύ σοβαρό λάθος, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι οι Κορίνθιοι δεν το συγχωρούν ποτέ! Λειτούργησαν με γνώμονα μόνο το προσωπικό τους συμφέρον και την φιλοδοξία για εξουσία και όχι με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών. Νόμιζαν ότι ο Δήμαρχος θα μείνει απαθής και δεν θα καταγγείλει όσα «παράξενα και παράδοξα» συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, λες και δεν τον ξέρουν τόσα χρόνια!!

Η αμετροεπής φιλοδοξία, τους κάνει να προτιμούν να στερήσουν από τους πολίτες αυτού του Δήμου ένα έργο τεράστιας σημασίας. Προτιμούν να στερήσουν 40 περίπου θέσεις εργασίας από συμπολίτες μας. Μόνο και μόνο για να πλήξουν τον Δήμαρχο και να βγαίνουν στα καφενεία και στις πλατείες και να λένε ότι η πόλη και τα χωριά είναι γεμάτα σκουπίδια.

Ο σοφός λαός όμως λέει, «ότι όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου, πολλές φορές πέφτει ο ίδιος μέσα». Έτσι και όσοι θέλησαν να πλήξουν αυτή τη Δημοτική αρχή και να σταματήσουν αυτό το έργο, καθαρά για προεκλογικούς λόγους και για προσωπικά συμφέροντα, παραδίδονται σήμερα στην κρίση του Κορινθιακού λαού και των δημοτών.

Και να είναι σίγουροι, ότι οι Κορίνθιοι έχουν πολύ καλή μνήμη και είναι σκληροί στην κρίση τους και στις αποφάσεις τους. Και δυστυχώς γι’αυτούς, θα το διαπιστώσουν πολύ σύντομα….”

Σχετικά Άρθρα

Δ. Ορεστιάδας: Ψήφισμα ΔΣ υπέρ των εργαζομένων συμβασιούχων στο ΚΥΤ Φυλακίου

otavoice

Η ΚΕΔΕ προχωρά σε αίτηση αναστολής είσπραξης του τέλους ταφής απορριμμάτων- Ψήφισμα για Γάζα

otavoice

«Μαθητικό Φεστιβάλ 2024» του Δήμου Αιγάλεω

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων για τη συμμετοχή στην 88η Δ.Ε.Θ.

otavoice

Τάσος Μαυρίδης: Θα εργαστώ σκληρά στην ΕΕΤΑΑ ΑΕ, υπηρετώντας την πατρίδα και τους πολίτες

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Σε αναζήτηση χρηματοδοτικού εργαλείου για την απόκτηση του χώρου της Κεραμικής

otavoice