Συνέντευξη Τύπου για την προβολή του Αναρριχητικού Φεστιβάλ από Δήμο Φυλής και ΕΠΟΣ

Συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, με αφορμή τη διοργάνωση του 5ου Αναρριχητικού Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στη Φυλή στις 13 και 14 Απριλίου 2019, έδωσαν, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, οι εκπρόσωποι του Δήμου και του ΕΠΟΣ Φυλής.

Ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Μπρέμπος και η Πρόεδρος του ΕΠΟΣ Πόπη Δηλαβεράκη διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ότι όλα είναι έτοιμα για ένα διήμερο δράσης για προχωρημένους, αρχαρίους και παιδιά στα 26 αναρριχητικά πεδία της Δυτικής Πάρνηθας, που συγκροτούν, το γνωστό στους αναρριχητές, αναρριχητικό Πάρκο Φυλής. Πρόσθεσαν ότι απώτερος στόχος του Δήμου και του Συλλόγου είναι να μετατραπεί το αναρριχητικό Πάρκο Φυλής σε πανελλαδικό και διεθνή προορισμό αναρρίχησης, αφού απέχει μόλις 16 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και 26 από το Αεροδρόμιο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

Οι διοργανωτές ανέφεραν, επίσης, ότι ευελπιστούν πως οι φετινές συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 2 χιλ. ατόμων, στα οποία θα δοθεί η δυνατότητα να ασχοληθούν και με άλλα εναλλακτικά σπορ όπως: Εύκολες και δύσκολες πεζοπορίες για αρχάριους και προχωρημένους, πεζοπορίες για παιδιά στα μονοπάτια της Πάρνηθας, εκπαιδευτικό σεμινάριο via ferrata, ολοκληρωμένη ημιαναρριχητική διαδρομή στη περιοχή Άρμα, canyoning στο φαράγγι της Γκούρας, yoga σε πανέμορφη τοποθεσία στο καταπράσινο λιβαδάκι της Μικρής Βαράσοβας, slackline και highline σε τεντωμένο σχοινί στο πεδίο Πλάτωσι στην είσοδο της Φυλής, dry-tooling για έμπειρους ορειβάτες με χρήση ειδικού αναρριχητικού εξοπλισμού και νυχτερινή αναρρίχηση-party μετά μουσικής στη φωτισμένη αναρριχητική σπηλιά στο πεδίο Πλάτωσι, στην είσοδο της Φυλής.

Στο 5ο Αναρριχητικό Φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν, από την Περιφέρεια Αττικής, οι διεθνούς φήμης αναρριχητές Steve Mc Clure, Nicolas Favresse, Mumin Karabas. Όλα τα δρώμενα θα καταγραφούν από τον φακό του Epic TV, γνωστού ελβετικού καναλιού περιπέτειας, που είναι και ο χορηγός επικοινωνίας, ενώ το φεστιβάλ θα παρακολουθήσουν και έξι δημοσιογράφοι από την Ολλανδία.

Σημαντική βοήθεια στη διοργάνωση έδωσε η Περιφέρεια Αττικής, οι οποία, είτε με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου, είτε με την εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Τουρισμού Ελένη Δημοπούλου, έχουν συμβάλει, για να φτάσει το Αναρριχητικό Φεστιβάλ μέχρι εδώ. Μάλιστα η Ελένη Δημοπούλου, εκτός από την αιγίδα της Περιφέρειας, έδωσε “ το παρών” στη συνέντευξη Τύπου και τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα είναι αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου Φυλής να προβάλει το τουριστικό του προϊόν.

Ευχάριστη νότα της συνέντευξης Τύπου αποτέλεσε η εξομολόγηση ενός ανθρώπου της αναρρίχησης. «Όταν ήμουν παιδί, ανέβαινα με τους γονείς μου στη Χασιά για φαγητό, όμως εγώ, μόλις άδειαζα το πιάτο μου, χανόμουν προσπαθώντας να εξερευνήσω το βουνό», ανέφερε ο Δημήτρης Δεμερτζής.

Η συνέντευξη Τύπου προκάλεσε πολλά δημοσιεύματα του Τύπου και θεωρείται απόλυτα πετυχημένη γιατί έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητος στη Φυλή, ως αναρριχητικό, αρχαιολογικό, θρησκευτικό, φυσιολατρικό και γαστρονομικό προορισμό.

Μάλιστα, για τη διαφήμιση του τουριστικού του προϊόντος ο Δήμος πρόβαλε ένα βίντεο του Γραφείου Τύπου Δήμου Φυλής που περιγράφει τα αξιοθέατα,τις δραστηριότητες και τις επιχειρήσεις ψυχαγωγίας και εστίασης που μπορεί να βρει ο επισκέπτης της Φυλής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Σχολιάστε