OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες

Ο Γ. Πατούλης και ο Δ. Χατζηδάκης εγκαινίασαν Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια

Με γνώμονα την παροχή ακόμα περισσότερων και καλύτερων  υπηρεσιών υγείας για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων Φαληριωτών, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, ξεκινά τη λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια.

Τα εγκαίνια του Σταθμού πραγματοποίησαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΕΔΔΥΠΠΥ Γ. Πατούλης, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου  Δ.Χατζηδάκης, ο Αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, υπεύθυνος για την δομή και συντονιστή του προγράμματος Γιάννης Φωστηρόπουλος και η Δρ. Παρασκευή Σακκά, πρόεδρος της εταιρείας  Alzheimer Αθηνών.

Στον Συμβουλευτικό Σταθμό που λειτουργεί επί της οδού Ήβης Αθανασιάδου 112 & Καλυψούς θα έχουν πρόσβαση ελεύθερα χωρίς καμία χρέωση για τις υπηρεσίες, όλα τα μέλη των δημοτικών ΚΑΠΗ αλλά και όλοι οι ηλικιωμένοι της Πόλης.

Οι υπηρεσίες που θα προσφέρονται είναι το Ιατρείο Μνήμης, Ομάδες πρόληψης για την Άνοια ενώ ειδικά για τα άτομα που πάσχουν από τη νόσο θα πραγματοποιούνται συνεδρίες νοητικής και σωματικής ενδυνάμωσης.

Ο κ. Πατούλης στον χαιρετισμό του σημείωσε: «Θα επενδύσουμε σε προγράμματα πρόληψης και υποστήριξης της υγείας των πολιτών σε όλη την Αττική. Η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών αποτελεί για εμάς προτεραιότητα. Είμαστε κοντά στους ασθενείς που πάσχουν από άνοια και στις οικογένειές τους, έχοντας ως βασικό σκοπό τη διασφάλιση υψηλής  ποιότητας ζωής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Συνεπώς, συμπράττουμε ως φορείς με την κατάλληλη επιστημονική και έγκυρη καθοδήγηση παρέχοντας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση άλλο ένα σημαντικό εργαλείο υπέρ της προαγωγής υγείας των δημοτών. Δημιουργούμε Συμβουλευτικούς Σταθμούς για την άνοια κατά τόπους σε όλη την περιοχή της Αττικής ώστε ο ασθενής να έχει άμεση υποστήριξη, προσβλέπουμε όμως παράλληλα και στην ευαισθητοποίηση με έγκαιρο διαγνωστικό έλεγχο στις ηλικιωμένους συμπολίτες μας άνω των 65».

Ο  Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης μεταξύ άλλων τόνισε «Με τη λειτουργία του σταθμού υλοποιείται μια υπόσχεση που είχε δώσει ευαισθητοποιημένος για το θέμα της άνοιας των ηλικιωμένων και τόνισε ότι είναι μεγάλη του χαρά που οι Φαληριώτες θα έχουν την δυνατότητα να μεριμνούν για την υγεία τους με υπηρεσίες αξιόπιστες και με φορείς και επιστήμονες οι οποίοι ξεχωρίζουν για την ποιότητα των υπηρεσιών τους και την εξειδίκευση τους».


Επίσης συνεχάρη δημοσίως τον Γιώργο Πατούλη για την πρωτοβουλία του να δημιουργήσει το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, «έναν θεσμό που προάγει στην πράξη, άμεσα και αποτελεσματικά την υγεία Δημοτών και κατοίκων, αποδεικνύοντας ότι η Αυτοδιοίκηση μπορεί να προσφέρει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα».
Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στο Δήμο αλλά και  τα στελέχη του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων για την προσπάθεια που κατέβαλαν για να λειτουργήσει άμεσα ο σταθμός, αναφέρθηκε στις δυνατότητες που θα έχουν οι ηλικιωμένοι που θα επισκεφτούν τη Δομή.

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice