OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Η Έλενα Ρουσάκη προτείνει λύσεις για τα μεγάλα θέματα του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

Στην εκπομπή “ημερολόγιο” του δημοτικού ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης FM100 φιλοξενήθηκε η υποψήφια Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ” Σύγχρονος Δήμος” Έλενα Ρουσάκη μαζί με τους υπόλοιπους διεκδικητές του συγκεκριμένου δημαρχιακού θώκου.

Απαντώντας στα ερωτήματα του δημοσιογράφου Νίκου Ηλιάδη και αναφερόμενη στο τρίπτυχο αναγκών του δήμου που περιλαμβάνει σχολική στέγη, συγκοινωνίες και ασφάλεια η κυρία Ρουσάκη τόνισε την ανάγκη ο δήμαρχος να είναι ακτιβιστής και εξήγησε “με αυτό εννοώ ότι ο Δήμαρχος θα πρέπει να βρίσκει πάντα λύσεις. Πρέπει οι πολίτες να αισθάνονται ασφάλεια ότι έχουν ένα δήμαρχο που διεκδικεί”.

Πιο συγκεκριμένα και όσων αφορά το θέμα της σχολικής στέγης η Έλενα Ρουσάκη αφού υπογράμμισε το μεγάλο πρόβλημα που έχει ο δήμος σε αυτόν τον τομέα, ανέφερε το παράδειγμα του συνοικισμού των Κωνσταντινοπολίτικων όπου παιδιά – αδελφάκια ενώ μένουν απέναντι από το σχολικό συγκρότημα θα αναγκάζονται να πηγαίνουν σχολείο στην περιοχή των “πράσινων φαναριών” ή σε κάποιο άλλο σχολείο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για το θέμα της αστικής συγκοινωνίας η υποψήφια Δήμαρχος τόνισε πως η βελτίωση της θα επιτευχθεί μέσα από την επίμονη διεκδίκηση, καταθέτοντας όμως και μια πρόταση που η υλοποίηση της θα βελτιώσει αισθητά την καθημερινότητα των δημοτών, αυτή της δημιουργίας ενδοδημοτικής συγκοινωνίας που θα εξυπηρετεί όλες τις δημοτικές ενότητες.

Περνώντας στο πολύ σοβαρό θέμα της ασφάλειας και αφού η κ. Ρουσάκη γνωστοποίησε πως έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων και ανησυχίας από τους δημότες, κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους υποψήφιους δημάρχους να συμβάλουν ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα αυτό. Η πρόταση που κατέθεσε η επικεφαλής του συνδυασμού ” Σύγχρονος Δήμος” ήταν η ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας και η συνεργασία της με την ελληνική αστυνομία.

Αναφερόμενη στο θέμα της κοινωνικής πολιτικής και αφού τόνισε τις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από την κοινωνικο-οικονομική κρίση η κυρία Έλενα Ρουσάκη επισήμανε την υποχρέωση βελτίωσης και καλύτερης στελέχωσης των υποδομών που παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα της τρίτης ηλικίας, όπως τα ΚΑΠΗ.

Η υποψήφια Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη τόνισε πως προτεραιότητα της αποτελεί η στήριξη της νεολαίας.Δίνουμε έμφαση στη νεολαία, ορίζουμε αντιδημαρχία νεολαίας. Δημιουργούμε υπηρεσία υποστήριξης των νέων” δήλωσε, καταλήγοντας ” πιστεύω ότι για να μπορέσουμε να κερδίσουμε τους νέους πρέπει να δώσουμε ως δήμος και μετά να πάρουμε πίσω την ανταπόδοση των νέων”.

Με απόλυτη σιγουριά η κυρία Ρουσάκη δήλωσε πως η δημοτική παράταξη ” Σύγχρονος Δήμος” αποτελεί την μόνη λύση, την μόνη ρεαλιστική πρόταση για τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

Σχετικά Άρθρα

Κάρναβος: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών αναβάλλει όλες τις εκδηλώσεις της στην Τουρκία

otavoice

Νέες πινακίδες οδών τοποθετούνται στο κέντρο της Νέας Ιωνίας

otavoice

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία Δήμου Μαλεβιζίου, για την κακοκαιρία «Ariel»

otavoice

Αντωνακόπουλος: «Τέρμα με τα λόμπι της Πάτρας»

otavoice

Ημερίδα τουριστικής κατάρτισης από τον Δήμο Φλώρινας

otavoice

Δήμος Πύργου: Αυτοψία επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ, στις εκβολές του Αλφειού

otavoice