OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων προς το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων με αφορμή το υπ’ αρ. 2970/19-4-2019 έγγραφο του Δ. Πόρου αναφορικά με την εξέλιξη του έργου αποκατάστασης του δυτ. παραλιακού κρηπιδώματος Λιμένα Πόρου και λόγω της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου, απέστειλε την κάτωθι επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του :

«Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, με σεβασμό στο θεσμό, σας γνωρίζω ότι δεν πρόκειται να παρευρεθώ στο Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πόρου, που συγκαλείτε, τη Δευτέρα 22/4 για τους εξής λόγους:

1.Ο Δήμαρχος έχει δηλώσει, με την υπ’ αρ. 2823/16-5-2017 επιστολή του, ότι δεν επιθυμεί να συνεργάζεται με μένα προσωπικά: «[…]Σε κάθε περίπτωση, από δω και στο εξής παρακαλώ και αξιώνω να μην έχω καμία συνεργασία με τον κ. Χατζηπέρο και όλα τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις του Δήμου μου με την Περιφέρεια να αντιμετωπίζονται με τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες και εντεταλμένους συμβούλους, και τα κρισιμότερα από αυτά, απευθείας μαζί σας.».

2. Την απρόκλητη κι αήθη επίθεση του Αντιδημάρχου Αν. Παπαχρήστου με ακατονόμαστους χαρακτηρισμούς, παρουσία της συζύγου του και πλήθους πολιτών του Πόρου.

3. Επανειλημμένη άρνηση του Δημάρχου σε προσκλήσεις μου για δημόσια συζήτηση επί πιο σοβαρών θεμάτων, όπως επί παραδείγματι είναι η ποιότητα του νερού του Δήμου Πόρου, το θέμα των ιχθυοτροφείων κ.ά..

4. «[…]Η εν γένει συμπεριφορά του Δημάρχου προς το πρόσωπό μου, παρά το έμπρακτο, παντοιοτρόπως, ενδιαφέρον μου για την ιδιαίτερη πατρίδα μου.».

Αναφορικά τώρα με το επίμαχό θέμα της επισκευής του δυτικού κρηπιδώματος του λιμανιού, θέλω να τονίσω, ότι η όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωσή του αποτελεί και δικό μου διακαή πόθο και επιθυμία όπως και όλων των Ποριωτών. Γι’ αυτό και όλες μου οι προσπάθειες  διαχρονικά, κατατείνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Προκειμένου να πραγματοποιηθεί όμως αυτό απαιτείται η αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Το έργο έχει ιδιαιτερότητες, τόσο τεχνικές όσο και γραφειοκρατικές/περιβαλλοντολογικές, κλπ.. Δυστυχώς, από την αρχική μελέτη απαιτήθηκε να γίνουν επιπλέον δοκιμαστικές γεωτρήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί η δομή των πετρωμάτων ώστε να αποκλειστεί κάθε κίνδυνος για τον δρόμο και τα παρακείμενα κτίσματα της παραλίας.

Τον Οκτώβριο του 2018, όταν επρόκειτο να ξεκινήσουν οι εργασίες λόγω του ότι όπως είναι ήδη γνωστό τοις πάσι, κατά τους θερινούς μήνες δεν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιου είδους εργασίες/παρεμβάσεις σε τουριστικούς προορισμούς όπως είναι ο Πόρος, ο ανακυρηχθείς ανάδοχος δήλωσε αδυναμία εκτέλεσης. Συνεπώς, απαιτείτο να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη νομική διαδικασία. Με αυτό τον τρόπο, το έργο θα καθυστερούσε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Για τον λόγο αυτό, καταβλήθηκε προσπάθεια υποκατάστασής του για την ανάληψη του έργου από άλλο ανάδοχο, ο οποίος τελικά μετά από μεγάλη προσπάθεια, βρέθηκε.

Ο νυν ανάδοχος ξεκίνησε χωρίς χρονοτριβή κι οι εργασίες εκτελούνται απρόσκοπτα. Λόγω των ευρημάτων της νέας εδαφολογικής μελέτης αποφασίστηκε η τοποθέτηση περισσότερων πασσαλομπήξεων από την πλευρά του δρόμου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η στατικότητα του δρόμου καταρχήν, που παρουσιάζει ρωγμές αλλά και των παρακείμενων κτηρίων. Όπερ και εγένετο.

Αναφορικά, με τον τρόπο εκτελέσεως των πασσαλομπήξεων στην πλευρά της θάλασσας, αποφασίστηκε για την καλύτερη και ακριβέστερη κατασκευή των πασσάλων και με γνώμονα την ασφάλεια των κτηρίων ,που αποτελεί πρώτιστο παράγοντα, να επιχωθεί το μέτωπο εργασίας. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να έχουν ολοκληρωθεί οι πασσαλομπήξεις & ο κεφαλόδεσμος το συντομότερο δυνατό. Στη συνέχεια, θα γίνει η απομάκρυνση των μπάζων, σύμφωνα με τις κείμενες περιβαλλοντικές διατάξεις κι η τοποθέτηση των πλακών οι οποίες θα έχουν προκατασκευαστεί σε άλλο χώρο και θα έρθουν να τοποθετηθούν πάνω στις πασσαλομπήξεις ή θα κατασκευαστούν επί τόπου όπου χρειάζεται.

Οι δήθεν ανησυχίες των καταστηματαρχών ,κατόπιν προσωπικής μου επαφής/συζήτησης μαζί τους την 20 η Απριλίου δεν ευσταθούν. Εκείνο που επιθυμούν είναι το έργο να εκτελεστεί ΣΩΣΤΑ και φυσικά ΣΥΝΤΟΜΑ. Αυτή άλλωστε είναι κι η προσπάθεια ΟΛΩΝ μας. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων κι αδικαιολόγητης ανησυχίας. Απαιτείται βέβαια ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ τόσο για το συγκεκριμένο έργο όσο και για τα υπόλοιπα που εκτελούνται στον Πόρο, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δημοτική και περιφερειακή αρχή «είμαστε κωπηλάτες στην ίδια βάρκα»! Συνεπώς, πρέπει να κωπηλατούμε προς την ίδια κατεύθυνση, για το καλό των κατοίκων και επισκεπτών και του Πόρου.

Κλείνοντας, εύχομαι ολόψυχα ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ σε όλες και όλους!

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλώ όπως αναγνωστεί η παρούσα επιστολή στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου τη Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου.

Σχετικά Άρθρα

Μήνυμα Προόδου, Ελπίδας και Αισιοδοξίας από το δήμο Νισύρου

otavoice

Εκλογική συμπόρευση Γιώργου Θωμάκου και Θεοχάρη Αποστόλου στην Κηφισιά

otavoice

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε ο Δήμος Ευρώτα

otavoice

Συνάντηση Περιφερειάρχη Αττικής με τον Πρέσβη του Ισραήλ Νόαμ Κατς

otavoice

Δήμος Σιντικής: Ελπιδοφόρο επενδυτικό σχέδιο για τα Λουτρά Σιδηροκάστρου

otavoice

Ο Φάνης Σπανός εγκαινίασε τα νέα γραφεία της Π.Ε. Φωκίδας, στο Ευπάλιο

otavoice