OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Θερμαϊκού: Ανοίγει ο δρόμος για την προμήθεια επτά ολοκαίνουργιων απορριμματοφόρων

Σε τροχιά συνολικής αναβάθμισης της Υπηρεσία Καθαριότητας ο Δήμος Θερμαϊκού, με τη Διοίκηση να συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να δοθεί μια οριστική λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα με το οποίο ήρθε αντιμέτωπη, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά της το Σεπτέμβριο του 2014.

Πρόβλημα αναφορικά με ένα στόλο αποτελούμενο από οχήματα «γερασμένα» και σχεδόν στην πλειοψηφία τους πλήρως αναξιόπιστα και μη λειτουργικά, ο οποίος επί κοντά μία δεκαετία δεν είχε ενισχυθεί ούτε με ένα καινούργιο, οδηγώντας σε δυσκολία αποτελεσματικής διαχείρισης του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Μετά, λοιπόν, την πρόσφατη προμήθεια και παραλαβή πέντε (5) απορριμματοφόρων, με τη διαδικασία να έχει καθυστερήσει λόγω αλλαγών στο Ν. 4412 περί Δημόσιων Συμβάσεων Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών και πιστή στις δεσμεύσεις της, η Δημοτική Αρχή έχει ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες για αγορά ακόμα επτά (7) οχημάτων. Οχήματα με την παραλαβή των οποίων εξυπηρετείται πλήρως ο στόχος για μια Υπηρεσία Καθαριότητας αποτελεσματική, ανεξάρτητη, ικανή να ανταπεξέρχεται στις ανάγκες του τόπου βάσει ιδίων δυνάμεων και αποδεσμευμένη από σχέσεις εξάρτησης με ιδιώτες.

Το «πράσινο φως» άναψε η υπ’ αριθμ. 19428/11-4-2019 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, θετικά ανταποκρινόμενη στο αρ. 6547/02-4-2019 έγγραφο του Δήμου για έγκριση αγοράς επτά (7) καινούργιων οχημάτων, π/υ 1.441.500,00 ευρώ.

Αγορά που, μαζί με αυτή των πέντε (5) απορριμματοφόρων που προηγήθηκε και του προγραμματισμένου εξοπλισμού, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το «ΦιλόΔημος» του Υπ. Εσωτερικών, πρόκειται να αποτελέσει τη μεγαλύτερη ανανέωση του στόλου καθαριότητας εδώ και χρόνια, η οποία υπόσχεται να:

  • Βελτιώσει κατακόρυφα τις παρεχόμενες υπηρεσίες και το επίπεδο ζωής των δημοτών.
  • Αναβαθμίσει ποιοτικά το εργασιακό περιβάλλον των εργαζομένων καθαριότητας και την ασφάλειά τους κατά την ώρα υπηρεσίας.
  • Επιτύχει σημαντική οικονομία πόρων, εξαιτίας του μειωμένου κόστους συντήρησης και καυσίμων.

Σε συνδυασμό δε με τις εγκατεστημένες συσκευές εποπτείας σε δώδεκα (12) οχήματα, τα 39 άτομα προσωπικό της προκήρυξης 3Κ του ΑΣΕΠ, την υπογραφή σύμβασης για τα ογκώδη, την ολοκλήρωση τοπικού σχεδίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων και τη δρομολόγηση δημιουργίας «Πράσινου Σημείου» και μονάδας κομποστοποίησης, ο τομέας της καθαριότητας στο Δήμο Θερμαϊκού μπαίνει σε μία νέα εποχή, αποκτώντας την όψη που του αξίζει.

Σχετικά Άρθρα

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice

O Γ. Παναγόπουλος, νέος Πρόεδρος του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε Νήσων Αττικής

otavoice

Απάντηση Προέδρου ΔΕΥΑ Ελασσόνας για ψεκασμούς στις όχθες της λίμνης Κεφαλοβρύσου

otavoice

Στη Δήμαρχο Ιλίου η Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής

otavoice

Ανακύκλωση μαγειρικών ελαίων στον Δήμο Κιλκίς

otavoice