Δήμος Παύλου Μελά: Συνθετικός χλοοτάπητας τελευταίας γενιάς, 410 χιλιάδων ευρώ στο γήπεδο Ευκαρπίας

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς, ιταλικής προέλευσης, προϋπολογισμού 410.300,00€, στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Δημοτικής Ενότητας Ευκαρπίας του Δήμου Παύλου Μελά.

Μια θετική εξέλιξη για τις αθλητικές υποδομές της περιοχής, λίγες μόλις ημέρες μετά τα εγκαίνια του νέου Γυμναστηρίου-Αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου και του Λυκείου Ευκαρπίας, που πραγματοποιήθηκαν στις 9 Απριλίου 2019 από το Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων Δημήτρη Λαλέ, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και πάντα με τη συμβουλευτική υποστήριξη της Διεύθυνσης Αθλητισμού, ο Δήμος Παύλου Μελά έχει θέσει ως προτεραιότητα την αναβάθμιση των ανοιχτών και κλειστών δημοτικών αθλητικών χώρων, στους οποίους δραστηριοποιούνται οι αθλητικοί σύλλογοι, μαθητές, αθλούμενοι όλων των ηλικιών και τα Τμήματα μαζικού αθλητισμού.

Το συγκεκριμένο γήπεδο είναι έδρα του ιστορικού συλλόγου «Αθλητικός Μορφωτικός Όμιλος Νίκη Ευκαρπίας», που μετρά 65 χρόνια ιστορίας, με έμφαση κυρίως στο ποδόσφαιρο και στόχο την προώθηση των αξιών της αλληλεγγύης και του ΄΄ευ αγωνίζεσθαι΄΄ μέσα από τον αθλητισμό στη νέα γενιά.

Το γήπεδο ποδοσφαίρου της Ευκαρπίας φιλοξενεί προπονήσεις και αγώνες πρωταθλημάτων ανδρικών ομάδων αλλά και τμημάτων υποδομών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ) και δεν έγιναν συνολικές παρεμβάσεις στον αγωνιστικό χώρο εδώ και πολλά χρόνια με αποτέλεσμα λόγω της υψηλής καταπόνησης του φυσικού χλοοτάπητα, να παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα, όπως υψομετρικές διαφορές, μεγάλα τμήματα χωρίς χλοοτάπητα, συσσώρευση ομβρίων υδάτων.

Στόχος αυτού του δημοτικού έργου είναι η βελτίωση των συνθηκών άθλησης στο γήπεδο, με την κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα με ύψος πέλους 60 mm και πιστοποιητικά που καθιστούν τη χημική σύνθεσή του μη επιβλαβή για τους αθλούμενους. Επίσης προβλέπεται κατασκευή περιμετρικού καναλιού απορροής ομβρίων υδάτων.

Το έργο θα ολοκληρωθεί στις αρχές του καλοκαιριού και έτσι με την έναρξη της νέας περιόδου, ο αγωνιστικός χώρος θα είναι ΄΄χαλί΄΄ και σε ετοιμότητα για να φιλοξενήσει δραστηριότητες της Νίκης Ευκαρπίας.
Σχολιάστε