OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

ΚΕΠ Υγείας και Τοπικό Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών εγκαινιάστηκαν στον Δήμο Ιλίου

Δυο ακόμα σημαντικές δομές Υγείας στο Δήμο Ιλίου, εγκαινίασαν σήμερα ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος και ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης. Τον αγιασμό τέλεσε ο  Πανοσιολογιότατος π. Γαβριήλ. Πρόκειται για το ΚΕΠ Υγείας και το Τοπικό Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, τα οποία λειτουργούν, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το ΕΔΔΥΠΠΥ και υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, στα Δημοτικά Ιατρεία Αγ. Φανουρίου, με στόχο την ενημέρωση γύρω από θέματα προληπτικών εξετάσεων καθώς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την αξία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών.

Οι δυο δομές προστίθενται στο πλήθος προγραμμάτων προληπτικού ελέγχου που υλοποιεί ο Δήμος Ιλίου, όπως το Ιατρείο Μητρικού Θηλασμού και περιγεννητικής φροντίδας, τη Βρεφική Βιβλιοθήκη, τα Δημοτικά Ιατρεία, το Δημοτικό Οδοντιατρείο, το Δημοτικό Φυσικοθεραπευτήριο, τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος κ.ά.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:«Σήμερα αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση, καθώς εκτός από το ΚΕΠ Υγείας, εγκαινιάσαμε και το Τοπικό Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, συμβάλλοντας έτσι στο ζωτικής σημασίας έργο του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας». Στόχος είναι να φτάσει, σε όσους περισσότερους δημότες γίνεται, το μήνυμα εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών, δίνοντας ελπίδα ζωής σε συνανθρώπους μας. Κάθε ενέργεια που κάνουμε έχει μια συνισταμένη: να αποτελεί ο Δήμος Ιλίου φωτεινή νησίδα αλληλεγγύης σε κάθε πολίτη που το έχει ανάγκη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, τον Αναπληρωτή Καθηγητή Παιδιατρικής Αιματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονικό Διευθυντή της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» Στέλιο Γραφάκο για τη συνεργασία, καθώς και το σύνολο του προσωπικού της Κοινωνικής Υπηρεσίας για την εξαιρετική δουλειά στις δομές κοινωνικής μέριμνας του Δήμου μας.»

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice