OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Η πρόταση Μπακογιάννη για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ζητά αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο για τις διαδηλώσεις.

«Ναι» στις διαδηλώσεις, αλλά με άδεια και από τον Δήμο και με βάση την αρχή της συλλογικότητας, είναι το μήνυμα που στέλνει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή τις κινητοποιήσεις που κρατούν κλειστό το κέντρο της Αθήνας, ενώ πλησιάζουν Χριστούγεννα και η αγορά, οι έμποροι θέλουν να δουλέψουν.

Μάλιστα με βίντεο που ανέβασε στο facebook καυτηριάζει την εικόνα του αποκλεισμένου λόγω διαδηλώσεων κέντρου της Αθήνας, μία εβδομάδα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, περπατώντας στη μέση του άδειου δρόμου, κοντά στο Σύνταγμα.

«Εορταστικό ωράριο. Όλος ο κόσμος θέλει να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας, όμως οι δρόμοι είναι κλειστοί. Η Αθήνα έχει πάθει μπλακ-άουτ. Εμείς λέμε το εξής πάρα πολύ απλό, το οποίο ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο. Θέλεις να κάνεις διαδήλωση; Κάνε. Αλλά, 1)θα παίρνεις άδεια και από τον Δήμο, 2)θα ισχύσει η αρχής της αναλογικότητας. Αν είστε λίγοι, στο πεζοδρόμιο. Περισσότεροι; Πάρτε μία λωρίδα. Εάν είστε πια τόσοι πολλοί, πάρτε όλα. 3)Όποιος κάνει ζημιές, θα είναι υπεύθυνος γι’ αυτές. Ο διοργανωτής θα έχει την ευθύνη για ότι ζημιές προκαλούνται. Πρέπει να αλλάξει αυτό», λέει χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

https://www.facebook.com/kostas.bakoyannis/videos/10156560948226999/

 

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice