OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμος Αιγάλεω “προάγει το Ολυμπιακό Ιδεώδες”

Σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Γιάννης Ρίτσος η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αιγάλεω με τίτλο “Προάγουμε το Ολυμπιακό Ιδεώδες”.

Στην πετυχημένη αυτή εκδήλωση που είχε διαγενεακό χαρακτήρα απηύθυναν χαιρετισμό σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού, ενώ βραβεύτηκαν οι εκθέσεις των μαθητών της ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας που συμμετείχαν σε διαγωνισμό έκθεσης με τίτλο “Τι σημαίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες για εσένα;”.

Ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση έδωσε η συμμετοχή των μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου Αιγάλεω που με ιδιαίτερη θέρμη και ενθουσιασμό απήγγειλαν ποιήματα για το Ολυμπιακό Ιδεώδες και απηύθυναν ερωτήσεις στους ομιλητές.

Τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης είχαν αναλάβει η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Κυπαρισσένια Σαμαρά και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αθλητισμού Σοφία Κορμέτζα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, από την πλευρά της Διοίκησης του Δήμου, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Λάμπρος Σκλαβούνος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισμού & Νέας Γενιάς Γιάννης Κουτούλιας και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδικών Σταθμών & Θεμάτων Ισότητας Νίκη Βελλιανίτη, κάνοντας λόγο για το πνεύμα του Ολυμπιακού Ιδεώδους, το οποίο προωθεί τις αξίες της συνεργασίας, του «ευ αγωνίζεσθαι», του σεβασμού, της αλληλεγγύης, της ισότητας και της αδελφοσύνης μεταξύ των λαών, τονίζοντας πως στόχος της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η στήριξη κάθε αθλητικής πρωτοβουλίας, που προάγει την ενεργή συμμετοχή και τη θετική πλευρά της σχολικής και κοινωνικής συνοχής.

Ακολούθησε παρουσίαση των Ολυμπιακών αγώνων από την αρχαιότητα έως και σήμερα από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τεχνικής Κολύμβησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αλέξανδρο Ξιάρχο, καθώς και μια ολιγόλεπτη βιωματική προσέγγιση από τον Αιγαλεώτη αθλητή του δεκάθλου Πρόδρομο Κορκίζογλου.

Κατόπιν προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού-Ολυμπιακού ιδεώδους Βασιλικής Μιλούση και αμέσως μετά τοποθετήθηκαν από το βήμα η Εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Στέλλα Ταχταρά, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, η Ολυμπιονίκης στο άθλημα της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου, η Αιγαλεώτισα Ολυμπιονίκης στο ομαδικό ανσάμπλ γυναικών Εύα Χριστοδούλου και ο Προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λεωνίδας Καραΐσκος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Επικεφαλής της παράταξης «Ανάπλαση Αιγάλεω» Δημήτρης Μπίρμπας και η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω Βιργινία Γεωργοπάνου.

Σχετικά Άρθρα

Επίτιμη δημότης της Ηρωικής Νήσου Κάσου, η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου

otavoice

Ο Δήμος Χαλανδρίου εφαρμόζει το νόμο και αυτό θα συνεχίσει να κάνει

otavoice

Θ. Λιβάνιος: Eπιτάχυνση των προσλήψεων από το ΑΣΕΠ

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου: Εκδήλωση μνήμης στο Μελισσοχώρι

otavoice

Δ. Παιανίας: Ξεκινούν τη Δευτέρα 17 Ιουνίου οι Βραδιές Θερινού Σινεμά

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Έχουμε ήδη ενεργοποιήσει το 40% του νέου ΕΣΠΑ της Αττικής»

otavoice