OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και Περιτοναϊκής Κάθαρσης του Γ.Ν. Ρόδου

Μια πλήρως ανακαινισμένη και αναβαθμισμένη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και Περιτοναϊκής κάθαρσης διαθέτει πλέον το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», η οποία παρεδόθη και επίσημα σήμερα στους ασθενείς.

Τα εγκαίνια του έργου, που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την ευγενική υποστήριξη της λέσχης, η οποία συνέδραμε στην ενίσχυση του εξοπλισμού μέσω δωρεών, πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχα από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και την Πρόεδρο της λέσχης Lions Helioussa Ρόδου, Μαρία Μπαφίτη.

Το έργο των ανακαινισμένων μονάδων για τους νεφροπαθείς από Ρόδο αλλά και Δωδεκάνησα, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης της 2ης Δ.Υ.Πε με την Περιφέρεια και το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου συνολικού κόστους 137.000 ευρώ επιπλέον των δωρεών πολιτών, ολοκληρώθηκε, αφού πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εργασίες:

– Δημιουργία τριών νέων θαλάμων ασθενών στην Περιτοναϊκή Κάθαρση (συνολικά 7 κλίνες ασθενών)
– Ανακαίνιση γραφείων ιατρών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και διαδρόμων της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και της Περιτοναϊκής Κάθαρσης
– Ανακαίνιση Κοινόχρηστων Χώρων και Κουζίνας
– Δημιουργία νέας στάσης νοσηλευτών στην Περιτοναϊκή Κάθαρση
– Ανακαίνιση αποθηκών & WC θαλάμων ασθενών
– Αντικατάσταση ψευδοροφών & φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά πάνελ LED
– Εγκατάσταση νέου συστήματος κλήσης νοσηλευτών
– Αντικατάσταση κονσολών ασθενών
– Εγκατάσταση ανεξάρτητου αυτόνομου κλιματισμού στους θαλάμους ασθενών
– Αντικατάσταση δικτύου σωληνώσεων κλιματισμού & δικτύου ύδρευσης
– Επέκταση δικτύου ιατρικών αερίων

Αφετηρία για το έργο στάθηκε η πρωτοβουλία και προσήλωση του προεδρείου της λέσχης Lions Helioussa Ρόδου για την ανακαίνιση των μονάδων. Για τον σκοπό αυτό, απευθύνθηκε στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος αμέσως ανταποκρίθηκε και ενέκρινε τη χρηματοδότηση, ως προς το κτηριακό σκέλος. Περαιτέρω, η χρηματοδότηση ενισχύθηκε ως προς τον εξοπλισμό των μονάδων και με την υποστήριξη της λέσχης Lions Helioussa Ρόδου, μέσω δωρεών ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, οι δωρεές που εξασφάλισε προήλθαν από τις οικογένειες, με αλφαβητική σειρά: Χρήστου Ηλιόπουλου, Γεωργίου Ιωαννίδη, Βασιλείου Καμπουράκη, Γεωργίου Καραγιάννη, Φωτίου και Μαρίας Κουρζάκη, Ιωάννη Παπαβασιλείου και Φίλιππου Σταματιάδη καθώς και από τις επιχειρήσεις: Atrium Hotels & Resort και Nakash Hibiscus A.E.

Σε ένδειξη της ευγνωμοσύνης της λέσχης Lions Helioussa Ρόδου για την άμεση ανταπόκριση στην ανάληψη της δέσμευσης του έργου και για την αποτελεσματικότητα στην εκτέλεσή του, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να του απονέμει την ανώτατη διάκριση των διεθνών Lions. Πρόκειται για το βραβείο Melvin Jones Fellowship, που είναι η υψηλότερη μορφή αναγνώρισης των Lions, καθώς φέρει το όνομα του ιδρυτή και ενσωματώνει ανθρωπιστικές ιδέες που συνάδουν με τη φύση και το σκοπό του Λαΐονισμού. Ο αποδέκτης του βραβείου γίνεται πρότυπο λόγω της υποδειγματικής υπηρεσίας προς τον σύλλογο του και την κοινότητα για την οποία υπηρετεί.

Βαθιά συγκινημένη η Πρόεδρος των Lions Helioussa Ρόδου, Μαρία Μπαφίτη δήλωσε:

Μία πρωτοβουλία της Λέσχης Lions Helioussa Rhodes πήρε σάρκα κι οστά στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη μας Γιώργου Χατζημάρκου, με την αμέριστη συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των χορηγιών επιχειρηματιών του νησιού μας στον εξοπλισμό. Η υγεία δεν προέρχεται μόνο από την ιατρική. Προέρχεται κι από μεταξωτούς ανθρώπους που έχουν ενσυναίσθηση κι αγαπούν τους συνανθρώπους τους. Η τεράστια λαϊονική μας οικογένεια υπηρετεί τον πάσχοντα συνάνθρωπο και δίνει το παρόν, όπου υπάρχει ανάγκη.

Ευχαριστώ θερμά αρχικά τον περιφερειάρχη μας Γιώργο Χατζημάρκο. Είναι γνωστά σε όλους μας τα άμεσα αντανακλαστικά που διαθέτει, τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κ. Σταύρο Τσαντή για την άριστη συνεργασία, τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Τσουκαλά όπως επίσης και την προηγούμενη Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, κ. Χαρούλα Γιασιράνη, τους επιχειρηματίες του νησιού μας για τις χορηγίες τους, τα μέλη του Δ. Σ. και της λέσχης Lions Helioussa Rhodes.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος ευχαρίστησε ονομαστικά τους μεγάλους χορηγούς του έργου, που εξασφάλισε η Λέσχη και συγκεκριμένα τις οικογένειες, με αλφαβητική σειρά: Χρήστου Ηλιόπουλου, Γεωργίου Ιωαννίδη, Βασιλείου Καμπουράκη, Γεωργίου Καραγιάννη, Φωτίου και Μαρίας Κουρζάκη, Ιωάννη Παπαβασιλείου και Φίλιππου Σταματιάδη καθώς και από τις επιχειρήσεις: Atrium Hotels & Resort και Nakash Hibiscus A.E.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε στο πρόσωπο της Προέδρου τους Lions για την εξαιρετική πρωτοβουλία, τους δωρητές για τα κοινωνικά αντανακλαστικά τους και τον Διοικητή του Νοσοκομείο, Σταύρο Τσαντή για τη συνεργασία, υπογράμμισε:

«Τηρούμε τον λόγο μας. Υπηρετούμε την κοινωνία και τις ανάγκες της, χωρίς δογματισμό. Με αγάπη. Υπάρχουν πάντα προβλήματα, υπάρχουν πάντα προσκλήσεις. Και αυτό που πρέπει πάντα να υπάρχει είναι αντανακλαστικά και ένας συνεχής αγώνας να γίνεται η ζωή μας καλύτερη. Στη δημόσια υγεία, δίνουμε αυτό τον αγώνα με όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, που συγκεντρώνουν 42 εκ. ευρώ για υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό».

Η υγεία αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα για την Περιφέρεια, όπως αποτυπώθηκε και στον συνοπτικό απολογισμό που επιχείρησε ο Περιφερειάρχης των έργων για την υγεία που έχει πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου:

Φορητό οφθαλμολογικό εξοπλισμό για τα παιδιά στα χωριά, ψύκτες για τα χειρουργεία σε ογκολογικούς ασθενείς, υπερσύγχρονος μαγνητικός τομογράφος, ψηφιακός αγγειογράφος, που υπάρχει ένας στην Αθήνα και ένας στη Ρόδο, ασθενοφόρα και κλωβούς για αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ, 21 σταθμούς της τηλεϊατρικής στα νησιά, υπέρηχοι, εργαλεία, ακόμα και αναλώσιμα την περίοδο της πανδημίας, 2 διαμερίσματα στην Αθήνα που θα διατεθούν σε καρκινοπαθείς ασθενείς και τις οικογένειές τους μέχρι να ολοκληρωθεί το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο της Ρόδου.

Ακόμα, αναφέρθηκε και στα έργα που δρομολογούνται και ειδικότερα στο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Γ. Ν. Ρόδου ύψους 5,5 εκ. ευρώ που είναι έτοιμο προς δημοπράτηση, το έργο ύψους 6,3 εκ. ευρώ που αφορά και αυτό σε κτηριακές παρεμβάσεις, το έργο των 12 εκ. ευρώ για την ψηφιοποίηση και των 7 Νοσοκομείων του Νοτίου Αιγαίου και τέλος στην ολοκλήρωση του φακέλου για το Ακτινοθεραπευτικό κέντρο της Ρόδου.

Σχετικά με το τελευταίο μάλιστα ενημέρωσε για τη νεότερη εξέλιξη της ανάγκης προσθήκης στον φάκελο και της χρηματοδότησης του επιταχυντή, του αναγκαίου εξοπλισμού για τη λειτουργία του, γιατί, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης: «Όπως και σήμερα, όταν θα βρεθούμε εδώ για να εγκαινιάσουμε το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο της Ρόδου, θέλω είναι και το μηχάνημα μέσα και να λειτουργεί. Δεν εγκαινιάζουμε τίποτα, αν πρώτα δεν έχει παραδοθεί σε χρήση από την κοινωνία».

Στην τελετή παράδοσης, παραβρέθηκαν ακόμα ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Νίκος Τσουκαλάς, απλοί πολίτες και αξιωματούχοι των Lions  και μέλη των Lions.

Σχετικά Άρθρα

115 εκατ. ευρώ ενέκρινε το ΥΠΕΝ για τον Βοτανικό- Χ. Δούκας: «Ανοίγει ο δρόμος …»

otavoice

Δ. Θερμαϊκού: Επαναλειτουργεί το περιφερειακό ιατρείο της Αγίας Τριάδας

otavoice

ΠΣτΕ: Καταλληλόλητα ακτών κολύμβησης Π.Ε. Φθιώτιδας και Εύβοιας

otavoice

Δήμος Αθηναίων: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω πολύ υψηλού κινδύνου

otavoice

Δ.Κυριακίδης: Η Μάχη του Κιλκίς πάντοτε θα μας εμπνέει και θα μας δίνει δύναμη

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Εντυπωσίασαν τα Τμήματα Ρυθμικής-Μπαλέτου-Σύγχρονου Χορού

otavoice