OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμαρχος Ιωαννιτών Θ. Μπέγκας: Τι σημαίνει περιβάλλον για εμάς τους Γιαννιώτες

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ IΩΑΝΝΙΝΩΝ Θ. ΜΠΕΓΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (05-06-24)

Σήμερα, 5 Ιουνίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μια ημέρα αφιερωμένη στην προστασία και τη διατήρηση του φυσικού μας πλούτου.

Στην πόλη μας, τα Γιάννενα, με την πλούσια φυσική ομορφιά και την ιστορική κληρονομιά, αλλά και με τον ρόλο μας, ως πόλη – πιλότος στην πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα, η ευθύνη μας απέναντι στο περιβάλλον είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Τι σημαίνει περιβάλλον για εμάς τους Γιαννιώτες;

Σημαίνει Λίμνη, σημαίνει Βουνά, σημαίνει Δέντρα, σημαίνει Πάρκα, σημαίνει Φυσικό Τοπίο.

Η λίμνη Παμβώτιδα, τα μοναδικά οικοσυστήματα της περιοχής, αλλά και οι δημόσιοι χώροι μας αποτελούν θησαυρούς που πρέπει να διατηρήσουμε, να προστατεύσουμε αλλά και να τους εμπλουτίσουμε για τις μελλοντικές γενιές.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά με μικρές καθημερινές πράξεις, όπως η ανακύκλωση, η μείωση της χρήσης πλαστικού και η φροντίδα των δημόσιων χώρων.

Η Δημοτική μας Αρχή, πιστή στη δέσμευσή της για ένα βιώσιμο μέλλον, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, καλεί όλους τους κατοίκους, ατομικά και συλλογικά να συμμετάσχουν σε δράσεις και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τις επόμενες ημέρες, θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των σχολείων που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης followgreen.

Επίσης, μαθητές της πόλης θα συμμετάσχουν σε δεντροφύτευση σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρασίνου.

Παράλληλα, για το επόμενο διάστημα, περιμένουμε να μας στείλετε τις καλές πρακτικές που ήδη εφαρμόζετε στα νοικοκυριά σας, ώστε να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό λεύκωμα, με τη δική σας συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος, το Σάββατο 15 Ιουνίου, το πρωί, με μεγάλο ενθουσιασμό, προετοιμάζουμε ένα πικ νικ στο πάρκο Λιθαρίτσια, για τα μικρά παιδιά του τόπου μας, τους μικρούς και εξίσου σημαντικούς Γιαννιώτες. Θα είναι μια μέρα γιορτής, στη λήξη του σχολικού έτους, όπου όλοι μαζί θα απολαύσουμε το φυσικό περιβάλλον, ξεκινώντας έτσι μια σειρά δράσεων που θα μας φέρουν πιο κοντά στους πολύτιμους δημόσιους χώρους μας.
Σας προσκαλούμε όλους λοιπόν, να συμμετάσχετε ενεργά σε αυτές τις εκδηλώσεις και να συμβάλετε στη δημιουργία ενός καθαρότερου και πιο υγιεινού περιβάλλοντος για εμάς και τα παιδιά μας.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε τα Γιάννενα έναν πρότυπο δήμο σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας και ανθεκτικότητας, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Σχετικά Άρθρα

115 εκατ. ευρώ ενέκρινε το ΥΠΕΝ για τον Βοτανικό- Χ. Δούκας: «Ανοίγει ο δρόμος …»

otavoice

Δ. Θερμαϊκού: Επαναλειτουργεί το περιφερειακό ιατρείο της Αγίας Τριάδας

otavoice

ΠΣτΕ: Καταλληλόλητα ακτών κολύμβησης Π.Ε. Φθιώτιδας και Εύβοιας

otavoice

Δήμος Αθηναίων: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω πολύ υψηλού κινδύνου

otavoice

Δ.Κυριακίδης: Η Μάχη του Κιλκίς πάντοτε θα μας εμπνέει και θα μας δίνει δύναμη

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Εντυπωσίασαν τα Τμήματα Ρυθμικής-Μπαλέτου-Σύγχρονου Χορού

otavoice