OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Ηλιούπολης: Ο Αθλητισμός σε πρώτο πλάνο μέσω του θεσμού των Κολυμβητικών Επιδείξεων

Το Σάββατο 1η Ιουνίου και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, έλαβαν χώρα οι καθιερωμένες κολυμβητικές επιδείξεις των τμημάτων εκμάθησης για όλα τα μαθησιακά προγράμματα της μικρής και μεγάλης πισίνας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ηλιούπολης.

Στόχος των Κολυμβητικών επιδείξεων είναι να αναδειχθεί η προσπάθεια των αθλητών όλων των ηλικιών που ασχολούνται με τον Αθλητισμό ως ελάχιστη επιβράβευση και η ανάδειξη των πολλαπλών ωφελειών που προέρχονται από την ενασχόληση με τα αθλήματα. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια να ενισχυθούν τα πρώτα βήματα των παιδιών που μπορεί να εκδηλώσουν την επιθυμία να ακολουθήσουν το δρόμο του Πρωταθλητισμού στα αθλήματα του υγρού στίβου.

Την 1η μέρα των κολυμβητικών επιδείξεων το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης γέμισε από τη ζωντάνια και τα χαμόγελα των μικρών κολυμβητών και κολυμβητριών. Οι νεαροί αθλητές/τριες παρουσίασαν περήφανα τις ικανότητές τους στις επιδείξεις των τμημάτων εκμάθησης κολύμβησης και baby swimming, που πραγματοποιούνται στη μικρή πισίνα του κολυμβητηρίου. Η χαρά και ο ενθουσιασμός κυριάρχησε στο χώρο, δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στην ημέρα.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, 2η μέρα της σημαντικής διοργάνωσης, οι επιδείξεις συνεχίστηκαν με τα παιδιά και τους ενήλικες που συμμετέχουν στα προγράμματα της μεγάλης πισίνας. Εκείνοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δεξιότητές τους σε διάφορα είδη κολύμβησης και γυμναστικής στο νερό.

Μια ξεχωριστή πτυχή των επιδείξεων αποτέλεσαν τα τμήματα Θεραπευτικής Κολύμβησης για ΑμεΑ. Η συμμετοχή αυτών των ατόμων ενίσχυσε την έννοια της συμπερίληψης και της αλληλεγγύης, δείχνοντας πώς η κολύμβηση μπορεί να είναι προσβάσιμη και ευεργετική για όλους. Επίσης, το Aqua Aerobic ήταν ένα ακόμα δημοφιλές πρόγραμμα, όπου οι συμμετέχοντες έκαναν γυμναστική στο νερό υπό τους ήχους μουσικής, ενισχύοντας τη δύναμη, την ευελιξία και την αντοχή τους. Ωστόσο, οι εκπληκτικές εμφανίσεις και οι χορογραφίες των κοριτσιών της καλλιτεχνικής κολύμβησης, έκαναν το κοινό να ταξιδέψει σε έναν κόσμο γεμάτο χρώματα, ρυθμούς και ενέργεια.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε επιτυχώς από το Αθλητικό Τμήμα της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ηλιούπολης, αποτέλεσε μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στα αθλήματα του υγρού στίβου. Όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, καταχειροκροτούμενα από γονείς, συγγενείς και φίλους, απολαμβάνοντας τη στιγμή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Δημάρχου Ηλιούπολης, κ. Στάθη Ψυρρόπουλου, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του για τη μαζική συμμετοχή στα αθλητικά προγράμματα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.

Ο Δήμαρχος τόνισε τη σημασία του αθλητισμού για όλες τις ηλικίες, αλλά και την αρωγή των γονέων που προτρέπουν και στέκονται δίπλα στα παιδιά τους σε κάθε τους προσπάθεια.

Μίλησε για την προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος καθημερινά για τη βελτίωση των Αθλητικών υποδομών του Δήμου και μοιράστηκε με τους παρευρισκομένους το όραμα να ενταχθεί μέσα από σημαντικά αθλητικά έργα ο αθλητισμός στην καθημερινότητα όλων των δημοτών και κατοίκων της πόλης.

Ακολούθησαν χαιρετισμός και ευχαριστίες από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Ιωάννη Γρηγορέα, ο οποίος υπογράμμισε τη συνεχή μέριμνα και υποστήριξη του αθλητισμού από τον Δήμο Ηλιούπολης με συνεχείς δράσεις και πρωτοβουλίες τόσο για τα παιδιά, όσο και τους ενήλικους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Βασίλης Κεφαλάς, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Υγείας και Κοινωνικά Ιατρεία, κ. Μαριάννα Κοντονίκα, ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Νίκος Καραβαγγέλης, και άλλοι επίσημοι.

Τα μαθήματα κολύμβησης θα συνεχιστούν έως το τέλος Ιουλίου, ενώ οι εγγραφές για τη νέα σεζόν θα ξεκινήσουν στα τέλη Αυγούστου.

Σχετικά Άρθρα

Επίτιμη δημότης της Ηρωικής Νήσου Κάσου, η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου

otavoice

Ο Δήμος Χαλανδρίου εφαρμόζει το νόμο και αυτό θα συνεχίσει να κάνει

otavoice

Θ. Λιβάνιος: Eπιτάχυνση των προσλήψεων από το ΑΣΕΠ

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου: Εκδήλωση μνήμης στο Μελισσοχώρι

otavoice

Δ. Παιανίας: Ξεκινούν τη Δευτέρα 17 Ιουνίου οι Βραδιές Θερινού Σινεμά

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Έχουμε ήδη ενεργοποιήσει το 40% του νέου ΕΣΠΑ της Αττικής»

otavoice