OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΣΠΑΠ: O Βλ. Σιώμος στη Συνεδρίαση του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. Δήμου Χαλανδρίου

O Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης της ΚΕΔΕ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης Βλάσσης συμμετείχε στη Συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Χαλανδρίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 10 Μαΐου 2024, εν όψη της επερχόμενης επικίνδυνης αντιπυρικής περιόδου 2024.

Στη Συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Χαλανδρίου, που διεξήχθη υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Χαλανδρίου και Μέλους του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Χάρη Μαυρουδή, παρόντες ήταν εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και εκπρόσωποι εθελοντών και φορέων.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν, ο σχεδιασμός και οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024 αλλά και ο βαθμός ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων για την πρόληψη από ενδεχόμενα επικίνδυνα περιστατικά καθώς και η βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των συναρμόδιων φορέων.

Εξετάστηκαν επίσης τα θέματα, τα προβλήματα και οι προτάσεις προκείμενου να μπορέσουν να υλοποιηθούν όσα προβλέπονται στην πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης της ΚΕΔΕ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανέφερε:

«Καταρχάς θέλω να υπογραμμίζω την παραδοσιακά άριστη συνεργασία του ΣΠΑΠ και του Δήμου Χαλανδρίου και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε την στενή και αποτελεσματική συνεργασία μας για την αντιμετώπιση με τον καλύτερο τρόπο των επερχόμενων πιθανών επικίνδυνων περιστατικών εν όψει της φετινής επικίνδυνης αντιπυρικής περιόδου.

Θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να αντιληφθούν τη σημασία της θεσμικής, οργανωτικής, σημασιολογικής και τεχνικής διαλειτουργικότητας για την αντιμετώπιση των κινδύνων και των καταστροφών.

Ο καλός συντονισμός μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντών κατά την εκδήλωση των φαινομένων, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των ενδεχόμενων περιστατικών. Η πρόληψη, είναι ο σημαντικότερος παράγοντας καθώς αποβλέπει στην αποφυγή και στην ελαχιστοποίηση των φυσικών απειλών. Οι προληπτικές ενέργειες είναι σημαντικό να πραγματοποιούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και όχι μόνο πριν την έναρξη της.

Εξίσου σημαντική είναι η σημασία της ετοιμότητας, η οποία στοχεύει στη διασφάλιση της αποτελεσματικής αντίδρασης σε ενδεχόμενα περιστατικά. Καθοριστικός επίσης είναι ο ρόλος της διαθεσιμότητας και της αξιοποίησης των μέσων για την υλοποίηση δράσεων και μέτρων προστασίας από πυρκαγιές.

Ο ΣΠΑΠ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος βρίσκεται σε ετοιμότητα, με πρόγραμμα και έγκαιρο σχεδιασμό, με στόχο να συνδράμει τους Δήμους – Μέλη του σε κάθε ανάγκη που πιθανόν προκύψει.

Επίσης ο ΣΠΑΠ θα προβεί άμεσα σε προσλήψεις συμβασιούχων υπαλλήλων με αποστολή την κοπή χόρτων, την επιτήρηση και πυροπροστασία επικίνδυνων σημείων των Δήμων – Μελών μας, στη σύναψη συμβάσεων για περαιτέρω κοπή χόρτων, στην συντήρηση δασικών και αγροτικών δρόμων για καλύτερη πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και σε υλοποίηση πληθώρας προληπτικών δράσεων πυροπροστασίας με τα ιδιόκτητα μηχανήματα έργου του ΣΠΑΠ, στο επίπεδο των αρμοδιοτήτων του για την πρόληψη των πυρκαγιών».

Σχετικά Άρθρα

Δ. Ορεστιάδας: Ψήφισμα ΔΣ υπέρ των εργαζομένων συμβασιούχων στο ΚΥΤ Φυλακίου

otavoice

Η ΚΕΔΕ προχωρά σε αίτηση αναστολής είσπραξης του τέλους ταφής απορριμμάτων- Ψήφισμα για Γάζα

otavoice

«Μαθητικό Φεστιβάλ 2024» του Δήμου Αιγάλεω

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων για τη συμμετοχή στην 88η Δ.Ε.Θ.

otavoice

Τάσος Μαυρίδης: Θα εργαστώ σκληρά στην ΕΕΤΑΑ ΑΕ, υπηρετώντας την πατρίδα και τους πολίτες

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Σε αναζήτηση χρηματοδοτικού εργαλείου για την απόκτηση του χώρου της Κεραμικής

otavoice