OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα στήριξης των αιτημάτων του ΕΚΑΒ από το Δ.Σ. Χανίων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση της 3 ης Απριλίου 2024 έλαβε την υπ΄ αριθμ. 168 ομόφωνη Απόφαση, με την οποία εξέδωσε ψήφισμα στήριξης των αιτημάτων του ΕΚΑΒ.

Στο εν λόγω ψήφισμα επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο εκδίδει ψήφισμα με το οποίο στηρίζει τα αιτήματα του ΕΚΑΒ όπως παρουσιάζονται στο παρακάτω αίτημα τους:
Με το παρόν θα θέλαμε να αιτηθούμε κάποια μέτρα που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τους κατοίκους του νομού Χανίων και να καταστήσουν τον Τομέα ΕΚΑΒ Χανίων πιο αποτελεσματικό.

Πιο συγκεκριμένα, το σημαντικότερο πρόβλημά μας είναι το έλλειμμα προσωπικού. Η δύναμη του Τομέα Χανίων σε διασώστες, μας επιτρέπει να έχουμε τρία ασθενοφόρα στην κίνηση ανά πάσα στιγμή. Δεδομένου του πληθυσμού και της έκτασης που καλούμαστε να καλύψουμε, αυτό δεν αρκεί, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που λόγω του τουρισμού οι ανάγκες αυξάνονται σημαντικά (ο πληθυσμός τριπλασιάζεται). Αλλά και κατά τους υπόλοιπους μήνες, σχεδόν σε καθημερινή βάση εκτελούμε διακομιδές ασθενών από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων προς το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου με αποτέλεσμα τα τρία ασθενοφόρα της βάρδιας να γίνονται δύο καθώς το τρίτο απουσιάζει στη διακομιδή για πολλές ώρες.

Επιπλέον, αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τις άδειές μας, καθώς η υπηρεσία μας αδυνατεί να μας δώσει την προβλεπόμενη άδεια με αποτέλεσμα να μας χρωστά ημέρες άδειας του 2023, του 2022, ακόμα και του 2021.
Από τους διασώστες που εργάζονται στον Τομέα Χανίων, οι έξι είναι επικουρικοί. Σε περίπτωση που οι συμβάσεις τους δεν ανανεωθούν, τότε το προσωπικό δε θα επαρκεί ούτε για τα τρία ασθενοφόρα σε κάθε βάρδια.
Δεν έχει γίνει πρόσληψη διασωστών με προκήρυξη για τα Χανιά από το 2002 και μετά.

Επομένως, χρειαζόμαστε στην επόμενη προκήρυξη του υπουργείου Υγείας να συμπεριληφθούν δέκα θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρων – διασωστών για τον Τομέα ΕΚΑΒ Χανίων καθώς και να δημιουργηθεί νέος Τομέας ΕΚΑΒ Ταυρωνίτη – Κολυμβαρίου με πλήρη στελέχωση. Η σύστασή του κρίνεται αναγκαία λόγω χιλιομετρικής απόστασης και πλήθους περιστατικών (πολλά από τα οποία είναι σοβαρά τροχαία). Πρόκειται για ένα αίτημα που είναι διαχρονικό από την κοινωνία των Χανίων και από τις τοπικές αρχές όπως ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης, ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Μυλωνάκης και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χανίων.

Όσον αφορά τους ιατρούς του ΕΚΑΒ που εργάζονται στον Τομέα Χανίων, έχουμε δύο, ενώ χρειάζονται τέσσερις, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ιατρός σε υπηρεσία όλες τις μέρες και όλο το εικοσιτετράωρο.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε να λάβετε υπόψη σας τα αιτήματα τόσο των εργαζομένων όσο και της τοπικής κοινωνίας αναγνωρίζοντας τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν στο νομό Χανίων. Ευχόμαστε για την υλοποίησή τους».

Σχετικά Άρθρα

Δ. Ορεστιάδας: Ψήφισμα ΔΣ υπέρ των εργαζομένων συμβασιούχων στο ΚΥΤ Φυλακίου

otavoice

Η ΚΕΔΕ προχωρά σε αίτηση αναστολής είσπραξης του τέλους ταφής απορριμμάτων- Ψήφισμα για Γάζα

otavoice

«Μαθητικό Φεστιβάλ 2024» του Δήμου Αιγάλεω

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων για τη συμμετοχή στην 88η Δ.Ε.Θ.

otavoice

Τάσος Μαυρίδης: Θα εργαστώ σκληρά στην ΕΕΤΑΑ ΑΕ, υπηρετώντας την πατρίδα και τους πολίτες

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Σε αναζήτηση χρηματοδοτικού εργαλείου για την απόκτηση του χώρου της Κεραμικής

otavoice