OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο δήμαρχος Ηλιούπολης για τα οικονομικά που παρέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος με επιστολή του ενημερώνει τους δημότες και κατοίκους της πόλης για την πραγματική κατάσταση των οικονομικών του Δήμου, δηλώνοντας ρητά ότι η Διοίκηση Χατζηδάκη στοίχισε στους Δημότες 8.000.000 ευρώ.

Mπορείτε να δείτε στο παρακάτω link και σχετικό video όπου ο Δήμαρχος Ηλιούπολης περιγράφει αναλυτικά την οικονομική κατάσταση του Δήμου Ηλιούπολης που παρέλαβε:
https://www.facebook.com/PsiropoulosStathis/videos/2084540195245855

Όπως μπορεί κάποιος να δει στο παραπάνω video ή να διαβάσει στην επιστολή, ο κ. Ψυρρόπουλος αναφέρεται διεξοδικά σε όλα τα χρέη του Δήμου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023, προκειμένου οι πολίτες να διαμορφώσουν πλήρη εικόνα για τα οικονομικά που παρέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος αναφέρει στην επιστολή ότι ο κος Χατζηδάκης παρέλαβε το 2019 το Δήμο Ηλιούπολης με Ταμειακά διαθέσιμα 5.000.000, και παρέδωσε στις 31 Δεκεμβρίου του 2023 ένα ταμείο με Ταμειακά Διαθέσιμα 1.082.458,53, άρα 4.000.000 ευρώ περίπου λιγότερα, υποχρεώσεις σε προμηθευτές και λοιπά έξοδα 1.285.607,32.

Στην εν λόγω επιστολή γίνεται αναφορά στα ανεξόφλητα της ΕΥΔΑΠ που άγγιζαν τον Ιανουάριο του 2024 πάνω από 300.000 ευρώ, στην καταβολή αυξημένης δόσης παλαιών δανείων, ποσού 196.000 για το έτος 2024 που είχε λάβει η Διοίκηση Χατζηδάκη από το Ταμείο Παρακαταθηκών καθώς και την απόδοση της προκαταβολής 558.000  από τους ΚΑΠ, που έλαβε ο Δήμος το έτος 2023.

Επίσης, γίνεται αναφορά στο χρέος των πρώην σχολικών επιτροπών που θα ενταχθούν στο Δήμο από τον ερχόμενο Ιούνιο που αγγίζουν τις 600.000 ευρώ, 460.000 από την Πρωτοβάθμια και 124.000 ευρώ από τη Δευτεροβάθμια, στα χρέη των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου(ΠΑΟΔΗΛ, ΚΑΦΑΔΗΛ) που είναι 77.323 ευρώ έλλειμμα από τον ΠΑΟΔΗΛ και 202.207 ευρώ έλλειμμα από τον ΚΑΦΑΔΗΛ.

Σύμφωνα με την επιστολή τα ανείσπρακτα του Δήμου ξεπερνούν τα 4.500.000, οι εκκρεμείς νομικές υποθέσεις του Δήμου ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ.

O Δήμαρχος της πόλης ανακοίνωσε ότι η νέα δημοτική αρχή προχωράει το μεγάλο έργο του οδοφωτισμού με το οποίο θα εξοικονομηθούν μεγάλα χρηματικά ποσά ετησίως από το ενεργειακό κόστος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη δρομολόγηση της αποκομιδής ογκοδών όπου θα συνεισφέρει στη μείωση της εισφοράς του Δήμου στον ΕΣΔΝΑ που αγγίζει τα 2.000.000 ετησίως.

Εκτενής αναφορά στην επιστολή γίνεται και στο υπέρογκο μισθολογικό κόστος και στην ανεπάρκεια των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου που δε διασφαλίζουν ούτε μία μισθοδοσία αυτή την στιγμή.

Ο Δήμαρχος μάλιστα υπογραμμίζει: “Οι πιστώσεις του Τεχνικού Προγράμματος επαρκούν για την κάλυψη μόνο των συνεχιζόμενων έργων και καθίσταται ορατό πλέον το ενδεχόμενο αδυναμίας κάλυψης των ανελαστικών δαπανών του Δήμου μας.

Ενόψει του σοβαρού ενδεχόμενου μη ισοσκέλισης του Προϋπολογισμού δίνουμε αγώνα καθημερινά, προκειμένου να μην οδηγηθούμε σε αδυναμία πληρωμών και αναπόφευκτα στην προσφυγή του Λογαριασμό Οικονομικής Ενίσχυσης Ο.Τ.Α. (άρθρ. 4β του Ν. 4111/2013) με αποτέλεσμα να τεθεί ο Δήμος μας σε καθεστώς επιτροπείας και δημοσιονομικής ασφυξίας”.

Ο Δήμαρχος της πόλης ολοκληρώνει την επιστολή, αναφερόμενος σε μέτρα που μπορούν να ανατρέψουν τη δυσμενή οικονομική κατάσταση του Δήμου Ηλιούπολης, όπως είναι έργα ζωής που θα έρθουν στην πόλη, αύξηση των χρηματοδοτούμενων έργων από τα Εθνικά και Διεθνή Εργαλεία, αξιοποίηση στο έπακρον των Ευρωπαϊκών Κονδυλίων, ταχύτατη υλοποίηση μελετών για αξιοποίηση έργων από το Πράσινο Ταμείο.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή εδώ:
https://drive.google.com/file/d/1LBZYcUzALb5ofBqyroKdfezAG3Bzkgza/view? usp=sharing

Σχετικά Άρθρα

Νέα επίσκεψη Χατζηδάκη στον Δήμο Τρικκαίων για τους πλημμυροπαθείς

otavoice

Δήμος Παιανίας: Ευρεία σύσκεψη για την Αντιπυρική περίοδο 2024

otavoice

Ο τελικός του UEFA Europa Conference League ξεκινάει από το Θησείο και την Πλατεία Κοτζιά

otavoice

Δ.Πυλαίας-Χορτιάτη: Παρουσίαση εκμαγείων – αντιγράφων της αρχαίας Στρέψας

otavoice

ΔΕΘ-HELEXPO: Εγκαινιάστηκε η 7η Art Thessaloniki

otavoice

Δ.Δίου-Ολύμπου: Επτά ακτές των Δ.Ε. Αν. Ολύμπου-Λιτοχώρου τιμήθηκαν με «Γαλάζια Σημαία»

otavoice