OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Δράσεις σε περιβάλλον, καθημερινότητα, κοινόχρηστους χώρους

Πλούσια και γεμάτη όμορφες ειδήσεις ήταν η εβδομάδα που ακολούθησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Η αρχή έγινε στο δημοτικό συμβούλιο, στην τελευταία συνεδρίαση του οποίου ελήφθησαν δύο εξαιρετικά σημαντικές και ιστορικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ενέκρινε την καταβολή της αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες του ακινήτου στο Ο.Τ. 90 της Λυκόβρυσης, η οποία είχε καθοριστεί οριστικά με την υπ’ αρ. 1542/2010 απόφαση του Εφετείου Αθηνών. Πρόκειται για το ακίνητο που βρίσκεται μεταξύ των οδών Μακρυγιάννη και Χαράς (σ.σ. πίσω από το Γυμνάσιο Λυκόβρυσης), το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως Κοινόχρηστος Χώρος Πλατείας και πλέον, έπειτα από πολλά χρόνια, ανοίγει ο δρόμος για την απαλλοτρίωση του ώστε να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και αναψυχής.

Παράλληλα, στην ίδια συνεδρίαση, έγινε και η επικαιροποίηση της με αρ. 89/2017 προηγούμενης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, με την οποία ενέκρινε την πρόταση περί χωροθέτησης υπόγειου χώρου στάθμευσης στον χαρακτηρισμένο χώρο κεντρικής πλατείας Πεύκης (Πλατεία Πέρρου), ένα έργο που είχε ενταχθεί από την προηγούμενη δημοτική Αρχή στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, με προϋπολογισμό 4.500.000 €. Η ενέργεια ζητήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ως απαραίτητη για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την τροποποίηση του σχεδίου πόλης, αναφορικά με τη χρήση του υπόγειου χώρου στάθμευσης.

Τα ευχάριστα, ωστόσο, αφού την Παρασκευή 29 Μαρτίου δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ που εγκρίνει την αναθεώρηση του ΓΠΣ Λυκόβρυσης, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στο οικόπεδο της ΑΓΕΤ Ηρακλής, όπως επίσης νέων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου!

Στο μεσοδιάστημα, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μεταμόρφωσης, παρουσία του δημάρχου Μεταμόρφωσης Στράτου Σαραούδα και υπηρεσιακών παραγόντων των δύο πόλεων, για την σύνταξη Συμφωνίας Διαχείρισης, Συντήρησης και Αναβάθμισης του Διαδημοτικού Γηπέδου Μεταμόρφωσης- Λυκόβρυσης/Πεύκης.
Την ίδια ώρα, πιστή στη δέσμευσή της, η δημοτική Αρχή συνεχίζει την μάχη με την καθημερινότητα, με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις στις γειτονιές της πόλης, με στόχο την αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση.

Στο πλαίσιο της σωστής προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο, τα συνεργεία του Δήμου, υπό την εποπτεία του αρμόδιου αντιδημάρχου Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Γιαννόπουλου, προχωρούν σε καθαρισμό από τα αγριόχορτα στα δάση της πόλης μας, αλλά και σε δημοτικούς χώρους. Η αρχή έγινε από το δάσος Μορέλλα και συνεχίζεται στο Δάσος Αργύρη και στον προαύλιο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με χρήση των ειδικών μηχανημάτων για τον καθολικό καθαρισμό.

Ταυτόχρονα, η δράση βελτίωσης των αθλητικών υποδομών στα σχολεία της πόλης μας συνεχίστηκε, καθώς σε συνεργασία των αντιδημάρχων Αθλητισμού, Κώστα Σωτηρίου και Καθημερινότητας και Συντήρησης Δημοτικών Υποδομών Γιάννη Καλαμπαλίκη, ανταποκριθήκαμε άμεσα σε σχετικό αίτημα και τοποθετήθηκαν δύο ολοκαίνουρια τέρματα ποδοσφαίρου, καθώς και νέο φιλέ βόλεϊ στον προαύλιο χώρο του 3ου Δημοτικού Πεύκης, για να δημιουργηθούν περισσότερες ευκαιρίες άθλησης στους μαθητές του σχολείου!

Βελτιώσεις έγιναν επίσης και στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα, όπου τα συνεργεία του Δήμου αντικατέστησαν τα σπασμένα και σάπια παγκάκια που βρίσκονταν στο χώρο με τέσσερα ολοκαίνουρια παγκάκια, για να τα χαίρονται οι δημότες και περαστικοί, ενώ εντός της παράπλευρης παιδικής χαράς έγινε καθαρισμός και επιδιόρθωση της βρύσης, ώστε οι μικροί επισκέπτες και οι συνοδοί τους να απολαμβάνουν δροσερό και καθαρό νερό.

Τέλος, συνεχίστηκε η παρέμβαση για την βελτίωση της ασφάλειας και προσβασιμότητας στους δρόμους, καθώς δημιουργήθηκε ένα νέο πεζοδρόμιο στην οδό Πρεβέζης στην Κάτω Πεύκη, για την ασφαλή μετακίνηση των συμπολιτών μας.

Όπως πάντα, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος παραμένει σε πρώτη προτεραιότητα. Σε συνεργασία με την ΕΔΥΔΑ – Εθελοντική Δύναμη Δασοπυροπροστασίας, παρουσιάστηκε σεμινάριο με τίτλο «Καιρός & Συμπεριφορά πυρκαγιών», με σκοπό να παρουσιαστούν στοιχεία που αφορούν στο μικροκλίμα και τη συμπεριφορά των δασικών πυρκαγιών, αλλά και στον τρόπο που «διαβάζουμε» τις μεταβολές του καιρού, ιδιαίτερα σε ορεινούς όγκους, όπου η αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Παράλληλα, συνεχίστηκε η δράση του προγράμματος Green City, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, στα σχολεία της πόλης μας, αυτή τη φορά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης. Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης και οι αντιδήμαρχοι Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Μαρίνα Μαγκουρίλου και Αθλητισμού Κώστας Σωτηρίου υποδέχθηκαν την κινητή μονάδα ανακύκλωσης της Περιφέρειας Αττικής και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους μικρούς μαθητές για την προσπάθεια που κάνει ο Δήμος να αυξήσει την ανακύκλωση και να περιορίσει τις δαπάνες διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ταυτόχρονα, ήδη ο Δήμος ανακοίνωσε την συμμετοχή του στη μεγάλη επιστροφή του Lets’ do it Greece με δύο παράλληλες δράσεις καθαρισμού αλσών. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 10:00 π.μ., υπό το συντονισμό του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Εθελοντισμού θα γίνουν καθαρισμός του Άλσους Κάσδαγλη στην Πεύκη και του Άλσους Αργύρη στην Λυκόβρυση.

Τέλος, ο Δήμος ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του Δημοτικού Λαχανόκηπου, καλώντας τους ενδιαφερόμενους κατοίκους να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής.

Σχετικά Άρθρα

Η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στηρίζει την 7η ΕΜΑΚ

otavoice

Κηφισιά: Στο ανακαινισμένο κτίριο “Μελίνα Μερκούρη” η Δ/νση Περιβάλλοντος και Πρασίνου

otavoice

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου στην 16η δράση υιοθεσίας “Pet City”

otavoice

Πάνω από 1.000 Λαρισαίοι τρέχουν απόψε στο 2ο νυχτερινό αγώνα δρόμου «Run for Autism”

otavoice

Ο Δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου για τα 100ά γενέθλια της ΑΕΚ

otavoice

Πρόταση του Δήμου Σερρών για νέο προπονητικό κολυμβητήριο στις Σέρρες

otavoice