OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δικαίωση του Συλλόγου Εργαζομένων Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας-Ζαχάρως

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ- ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΖΑΧΑΡΩΣ

Συνάδελφοι,

ακόμα μια μεγάλη επιτυχία για το Σύλλογό μας.

Ειδικότερα, με την υπ’ αριθ. 1/8-3-24 απόφασή της (ΑΔΑ: 68ΡΣΟΡ1Φ-ΧΑΖ) η Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006, αποφάσισε ομόφωνα να γίνει δεκτή η υπ’ αριθ. πρωτ. 1/15-1-2024 προσφυγή του Συλλόγου μας κατά της υπ’ αριθ. πρωτ. 110764/18-12-2023 (ΑΔΑ:ΨΤΠΚΟΡ1Φ-4ΟΕ) απόφασης του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, με την οποία απορρίφθηκε η από 14-11-23 ειδική διοικητική προσφυγή μας κατά της υπ’ αριθ. 33119/30-10-23 απόφασης του απερχόμενου Δημάρχου Πύργου (ΑΔΑ: 6ΜΧΠΩ17-Σ7Ε).

Συγκεκριμένα, με την προσβαλλόμενη απόφαση του απερχόμενου Δημάρχου Πύργου, είχε αποφασιστεί η απευθείας ανάθεση στην εταιρεία με την επωνυμία: «EXECUTIVE AUDIT ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε» και δ. Τ. «EXECUTIVE AUDIT ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε», παροχής Ανεξάρτητων Υπηρεσιών προσαρμογής και προετοιμασίας της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Πύργου, για τη μετάβαση στην εφαρμογή του Π.Δ. 54/2018, έναντι του συνολικού ποσού των 37.200 ευρώ.

Η Επιτροπή έκρινε «ότι δεν τηρήθηκε επαρκώς η αρχή της διαφάνειας, όπως ρητά προβλέπεται στα άρθρα 18 και 45 παρ. 3 ν.4412/2016 που διέπει τη συγκεκριμένη απευθείας ανάθεση ……. Μετά ταύτα …… προκρίνει ότι η υπ’ αριθ. πρωτ. 110764/18-12-2023 (ΑΔΑ:ΨΤΠΚΟΡ1Φ-4ΟΕ) απόφαση του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, με την οποία απορρίφθηκε η από 14-11-23 και υπ’ αριθ. πρωτ. 100296/14-11-2023 ειδική διοικητική προσφυγή του ανωτέρω Συλλόγου είναι μη νόμιμη και πρέπει, κατ’ αποδοχή της κρινόμενης προσφυγής, να ακυρωθεί.».

Ο απερχόμενος κ. Δήμαρχος έστω κι αν ήταν ήδη ηττημένος στις εκλογές, έσπευσε να θριαμβολογήσει νωρίς όταν σε 1ο βαθμό απορρίφθηκε η προσφυγή μας, αφού δεν είχε να επιδείξει καμία νίκη έναντι του Συλλόγου μας κατά τη διάρκεια της θητείας του. Είναι η 8η κατά σειρά προσφυγή που κερδίζει ο Σύλλογός μας κατά παράνομων αποφάσεων του απερχόμενου Δημάρχου, υπηρετώντας πιστά το ρόλο του στη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων, του δημόσιου χαρακτήρα των Υπηρεσιών και του δημοσίου συμφέροντος, εμποδίζοντας την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος προς όφελος των ολίγων και ημετέρων.

Είχαμε εκφράσει και στο παρελθόν την κατηγορηματική μας αντίθεση στην ανάθεση του πρώην Δημάρχου, Εσωτερικού Ελέγχου Υπηρεσιών, σε Ιδιώτες διότι οι Ιδιώτες που θα αναλάβουν τον εσωτερικό έλεγχο θα έχουν, πλήρη και απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλα τα αρχεία, φυσικά στοιχεία, έγγραφα, χώρους και δραστηριότητες του Δήμου αλλά και στα προσωπικά δεδομένα των υπαλλήλων και των πολιτών, χωρίς να περιβάλλονται από οποιαδήποτε θεσμική εγγύηση ανεξαρτησίας και αντικειμενικότητας.

Στο πλαίσιο του Ελέγχου των διαδικασιών και της στοχοθεσίας , οι ιδιώτες αλλά και η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου μπορούν να εισηγούνται την λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά των υπαλλήλων και των υπηρεσιών. Είναι αδιανόητο οι ελεγκτές για τις γνωμοδοτήσεις ή τις εισηγήσεις τους να έχουν πλήρη διοικητική και νομική ασυλία, όταν κάθε Προϊστάμενος η Διευθυντής Οργανικής Μονάδας βρίσκεται καθημερινά υπό διοικητικό και νομικό διωγμό ιδιαίτερα με τα τεράστια προβλήματα, που η συνεχιζόμενη απαξίωση των υπηρεσιών δημιουργεί.

Το ακαταδίωκτο, που θεσπίζεται επιτρέπει στους εσωτερικούς ελεγκτές, να ενεργούν ανεξέλεγκτα, χωρίς κανένα φραγμό και χωρίς να έχουν τον κίνδυνο να βρεθούν αντιμέτωποι με εσφαλμένες (ηθελημένα η αθέλητα) πράξεις τους, κατά παράβαση της αρχής της διάκρισης των λειτουργιών, αφού σε μια ευνομούμενη πολιτεία κανείς δεν μπορεί να βρίσκεται υπεράνω του Νόμου αλλά και της δικαιοσύνης.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να προασπιστούμε τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την υπόσταση της Διοικητικής Ιεραρχίας που σήμερα με μηχανισμούς πλήρους ελεγχόμενους, κατευθυνόμενους και ρουσφετολογικούς απαξιώνεται και στοχοποιείται.

Ο πρόεδρος

Χρήστος Γαρύφαλλος 

Σχετικά Άρθρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Π.Ε. Ρόδου το Σάββατο 15/6

otavoice

Η Αθήνα ιδρύει Ενεργειακή Κοινότητα- Χ. Δούκας: «Μέχρι το 2030 θέλουμε να παράγουμε καθαρή ενέργεια»

otavoice

Δ.Μαλεβιζίου: Τελετή τιμής και μνήμης για τους 62 Μάρτυρες

otavoice

Eνημέρωση για τους δασικούς χάρτες στον Δήμο Πεντέλης

otavoice

Ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. Κιλκίς υπέρ των εργαζομένων της Fieratex και της Sonoco

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Β. Κυνουρίας με μαθητές του Γενικού Λυκείου Άστρους

otavoice